Connect with us

Politică

Deputat Ică Calotă: „Funcționarii APIA din teritoriu trebuie să primească salarii egale cu cei din aparatul central”

Publicat

de

Comisia pentru Agricultură a Camerei Deputaților a avizat pozitiv proiectul de lege care propune modificarea Legii cadru nr.153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Consider că funcționarii APIA din cadrul centrelor județene și locale merită să fie remunerați la fel ca salariații de la APIA-Aparat Central, având în vedere volumul mare de muncă și gradul ridicat de absorbție a fondurilor europene, semn că instituția este una dintre cele mai eficiente la nivel național.
În România există 42 de centre județene și 262 de centre locale ale Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură.
Este corect și necesar ca salariații din teritoriu să primească beneficii salariale similare cu cele ale colegilor din aparatul central și sunt convins că acest proiect de lege va primi votul colegilor din Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Ică Florică Calotă
Deputat PNL Teleorman