Connect with us

Știri

Primăria Alexandria a găsit soluția pentru fluidizarea traficului! Noi străzi cu sens unic în orașul făcut praf de lucrări abandonate!

Publicat

de

Despre străzile din Alexandria, județul Teleorman, se pot spune multe, în special când vine vorba de starea lor.

Cu mici excepții asfaltate proaspăt, sunt pline de gropi, canalizări mai înalte decât șoseaua și circulație rutieră cu sens unic, stabilită, parcă, la o beție la restaurantul preferat pentru Papa de edilul nostru și unii șefi din Poliție.
Mai nou, Primăria Alexandria dorește alte străzi cu sens unic în orașul plin de lucrări abandonate, dar pasează eventualele critici în curtea Poliției Alexandria, cum că de aici vine „soluția” pentru fluidizarea traficului.
Din informațiile noastre, Poliția Rutieră doar AVIZEAZĂ aceste schimbări, nu este chiar un factor decizional în astfel de cazuri. Că dacă ar fi fost, probabil nu ar fi existat acele așa zise parcări cu plată până în intersecție, obturând vizibilitatea, care încalcă flagrant legislația rutieră cu privire la distanța în metri la care poți opri mașina în apropierea unei intersecții.
Astfel, în Alexandria, vom avea noi tronsoane cu sens unic, gândite astfel încât cetățeanul supraviețuitor al acestui oraș să ocolească aproape tot municipiul pentru a ajunge la șoseaua principală. Ne întrebăm dacă nu cumva este vreo tehnică, ca să pară capitala judetului mai aglomerată, având în vedere că pe aici au mai rămas doar cadrele politice și funcționarii lor, ca majoritate.
Dar să vedem ce ne spune Primăria Alexandria în comunicatul de presă:
Având în vedere faptul că în ultima perioadă, pe raza municipiului Alexandria, au fost înregistrate mai multe accidente rutiere soldate cu victime omenești sau cu pagube materiale, pentru reducerea acestor riscuri, precum și pentru fluidizarea traficului rutier, Poliția Municipiului Alexandria, Biroul Rutier, ne oferă posibilitatea realizării unor modificări în domeniul sistematizării circulației, prin introducerea unor sensuri unice, după cum urmează:
1. str. 1 Mai – tronson delimitat de str. Negru Vodă cu str. Libertății, cu mențiunea că sensul de mers va fi dinspre str. Negru Vodă către str. Libertății;
2. str. Mihăiță Filipescu – tronson delimitat de str. Alexandru Ghica cu str. Cuza Vodă, cu mențiunea că sensul de mers va fi dinspre str. Alexandru Ghica către str. Cuza Vodă;
3. str. Gheorghe Doja – tronson delimitat de str. Negru Vodă cu str. lndependenței, cu mențiunea că sensul de mers va fi dinspre str. Independenței către str. Negru Vodă;
4. str. Constantin Brâncoveanu – tronson delimitat de str. Negru Vodă cu str. Independenței, cu mențiunea că sensul de mers va fi dinspre str. Negru Vodă către str. Dunării;
5. str. Tudor Vladimirescu – tronson delimitat de str. Negru Vodă cu str. Dunării, cu mențiunea că sensul de mers va fi dinspre str. Negru Vodă către str. Dunării.
De asemenea, se va proceda la montarea de indicatoare rutiere cu semnificația „lnterzis la stânga”, respectiv „Interzis la dreapta”, pe toate aleile de acces dintre blocuri care se intersectează cu străzile mai sus-menționate, la momentul transformării acestora în străzi cu sens unic.
În situația în care aveți propuneri, vă rugăm să le transmiteți în scris, pe adresa de mail: comunicare@alexandria.ro.”, transmit factorii decizionali ai municipiului reședință de județ.
Cea mai interesanta parte este cea cu „în situația în care aveți propuneri”, de parcă ar conta părerea vreunui locuitor al Alexandriei.
Cu alte cuvinte, hai să îi băgăm un pic în seamă să pară că au cuvânt de spus, ca să avem cu ce să combatem eventualele critici.