Connect with us

Știri

Șofer din Giurgiu urmărit de poliție în Teleorman. Fugarul a fost prins după ce s-a răsturnat cu mașina!

Publicat

de

Un bărbat de 37 de ani din localitatea Găujani, județul Giurgiu, s-a răsturnat cu mașina în Teleorman, în timp ce un echipaj de poliție îl urmarea pentru că nu oprise la semnal.

S-a întâmplat sâmbătă, 19 februarie, în jurul orei 3.00.
Un echipaj de la Secția nr.13 Poliție Rurală Smârdioasa a încercat să oprească un autoturism în localitatea Conțești, județul Teleorman, însă conducătorul auto s-a prefăcut că nu vede și nu aude semnalele acustice și luminoase ale autospecialei.
Și-a continuat drumul fără să dea vreun semn că ar intenționa să oprească, cu polițiștii pe urmele lui.
După aproximativ 10 kilometri, la ieșire din comuna Cervenia, județul Teleorman, către satul Beiu, șoferul fugar a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
Nu a pățit nimic, în afara faptului că a fost prins de polițiști și s-a ales cu dosar penal.
În urmă verificărilor au apărut și motivele care l-au determinat pe bărbatul din Giurgiu gonească cu autoturismul prin localitățile teleormănene, încercând să scape de echipajul care îl urmărea: nu avea permis de conducere și mirosea puternic a alcool.
În urma evenimentului bărbatul nu a suferit vătămări corporale, acesta refuzând să fie transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și întrucât emana halenă alcoolică, acesta refuzând testarea cu aparatul etilotest, a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului „, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent”, a transmis IPJ Teleorman.