Connect with us

Politică

Propunere legislativă: femeile gravide și persoanele care însoțesc copii cu vârsta mai mică de 5 ani nu vor mai sta la coadă în România

Publicat

de

Femeile gravide și persoanele care însoțesc copii cu vârsta mai mică de 5 ani ar putea beneficia de prioritate la cozi, atât la privat cât și la stat, potrivit unui proiect de lege propus de mai mulți parlamentari liberali.

Anunțul a venit în Teleorman de la Ică Calotă, deputat PNL Teleorman, coinițiator al acestei propuneri legislative.

Împreună cu mai mulți colegi liberali, am depus un proiect de lege care reglementează o situație pe care fiecare dintre noi a întâlnit-o cel puțin o dată în viață. Am asistat de mai multe ori la scene în care femeile gravide aflate la o coadă, la stat sau la privat, erau nevoite să roage persoanele din față pentru prioritate. Unii acceptau altora nu le păsa de starea femeilor care rezistau cu greu, din punct de vedere medical, minutelor sau orelor petrecute în picioare pentru a rezolva o problemă.
Am întâlnit aceeași situație și în cazul persoanelor care însoţesc copii mici, fapt pentru care am decis sa propunem o reglementare legislativă ce va acorda acestor categorii dreptul de a fi tratate cu prioriate.
Astfel, potrivit proiectului de lege, femeile gravide şi părinţii însoţiţi de copii cu vârsta mai mică de 5 ani sunt propuşi să aibă prioritate la coada unei casierii sau pentru a accesa un serviciu public sau privat.
Proiectul prevede şi obligaţia instituţiilor publice şi a operatorilor economici de a amenaja, în spaţiile de parcare de pe lângă clădirile acestora şi în spaţiile de parcare organizate, cel puţin 4% din totalul locurilor de parcare, dar nu mai puţin de 2 locuri, ca locuri semnalizate şi rezervate femeilor însărcinate şi persoanelor care însoţesc copii cu vârsta sub 5 ani„, este anunțul făcut de parlamentarul teleormănean.