Connect with us

Știri

Florică Mara, exclus din PNL „amiabil” după colaborări pesediste cu avantaje bănești/VIDEO

Publicat

de

Cunoscutul om de afaceri teleormănean, Florică Mara, va fi exclus din PNL, „amiabil”, pentru că a ales să treacă la PSD.

Anunțul a venit de la senatorul Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman, joi după amiază, în cadrul unei conferințe de presă.
Liderul liberal susține că problemele cu Florică Mara nu au apărut peste noapte, de o perioadă de timp partidul pe care îl conduce și omul de afaceri Florică Mara, consilier județean PNL, nu mai au aceleași viziuni.
Pîrvulescu a lăsat să se înțeleagă că partidul nu putea satisface pretențiile lui Mara, iar abordarea sa în cadrul ședințelor Consiliului Județean era mai degrabă îndreptată spre dorințele PSD.
De altfel, el a fost consilierul PNL care a făcut diferența atunci când cei de la PSD au votat ca o sumă foarte mare de bani publici să meargă către renovarea sediului PSD, propunere cu care nici un alt consilier județean liberal nu a fost de acord, considerând că există în Teleorman multe alte clădiri, înaintea sediului PSD, care au nevoie de renovare.
Mara a motivat atunci votul ca fiind în directă legătură cu o parte dintre afacerile sale care se derulează în vecinătatea sediului PSD. Explicațiile incerte, lipsite de logică, au căpătat sens când pe SICAP a apărut o plată de aproximativ un miliard lei vechi de la Primăria Alexandria, condusă de Victor Drăgușin, unul dintre liderii PSD Teleorman.
Miliardul a fost plătit către „Ziarul Mara”, pentru „anunțuri și publicitate”, exact în perioada votului acordat de liberalul Mara intereselor social democrate.
Pe Florică Mara, afaceristul local, îl cunoaște toată lumea. Deține un abator, ștrandul din Alexandria, pe care l-a transformat în local pentru nunți, mai multe magazine, o benzinărie și chiar o firmă care se ocupă cu reabilitarea și modernizarea drumurilor.
A devenit întreprinzător imediat după revoluție, iar de atunci nu s-a mai oprit niciodată, a tot prosperat. Cam atât, deocamdată, despre omul de afaceri.
Cu politicianul și personajul Florică Mara este o altă poveste, mai puțin cunoscută publicului.
A trecut pe la aproape toate partidele aflate pe scena politică de-a lungul anilor și a fost sponsorul principal pentru cele mici.
De aproape 20 de ani visează la o funcție cu greutate, însă niciodată nu a reușit să obțină ce și-a dorit, în ciuda eforturilor depuse. Nu a ezitat să se urce în orice barcă se afla pe val, atunci când speranța de a fi „cineva” la stat era în floare.
A făcut deliciul presei locale în multe situații, iar ziariștii vechi îl ironizat constant, numindu-l „doctor inginer Florică Mara”. Pamfletul despre aceste titluri a plecat de la mai mulți apropiați care au povestit peste tot că Florică nu știe ce facultăți a terminat. Legenda spune că, aflat o masă cu prietenii, la restaurantul său, Mara a fost întrebat ce diplome are, iar acesta ar fi răspuns „îmi bag p…a, nu știu, trebuie să mă uit pe ele”.
Același personaj carismatic, Florică Mara, a fost subiect de prima pagină în ziare când s-a adresat unui membru al familiei regale, aflat în vizită în Teleorman, cu „Excelentule” în loc de „Excelență”.
Concluzia generală despre omul de afaceri și personajul Florică Mara este că, în general, ar fi băiat bun, sufletist, dar îl strica gura și caracterul duplicitar.
Cel mai probabil, cu excepția unor lucrări publice de umplutură și promisiuni de campanie electorală, nu va face casă nici cu PSD, un partid care nu are multe de oferit celor care „aterizează” în sânul roșu cu diferite ocazii sau ambiții.