Connect with us

Știri

Răsturnare de situație în cazul accidentului cu politiști de la Buzescu! Și ofițerul era băut, dar un coleg ar fi măsluit rezultatul alcooltestului /VIDEO

Publicat

de

Răsturnare de situație în cazul evenimentului rutier petrecut în localitatea Buzescu, județul Teleorman, în care au fost implicați un fost polițist și un ofițer de la Serviciul Rutier.

Reamintim cititorilor noștri că în seara de 24 februarie 2023, în localitatea Buzescu, a avut loc un accident rutier între un autoturism și o autoutilitară, primul condus de un ofițer de 29 de ani de la Serviciul Rutier Teleorman, a doua condusă de un fost agent de la Biroul Ordine Publică Alexandria.
Impactul s-a produs din cauza fostului agent de la Ordine Publică, care a întors autovehiculul în mijlocul șoselei pentru a vira la stânga pe o stradă laterală, deși pe drumul cu prioritate circula autoturismul condus de ofițerul de la SPR.
În urma coliziunii, mașina polițistului de la Serviciul Rutier a fost proiectată pe terasa unui magazin, care, cu puțin timp inainte de accident, a fost plină de oameni.
Ofițerul a ajuns atunci la spital cu fracturi, iar ce a urmat miroase de departe a „abuz în serviciu”.
Pentru că ambii șoferi se întorceau de la câte o petrecere, fostul agent de la O.P. a fost testat pentru alcoolemie, iar aparatul a indicat 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că a ajuns și el la spital, dar nu pentru că era rănit, ci pentru recoltarea probelor biologice de sânge.
Ofițerul nu a fost testat pe loc, având în vedere că a fost transportat cu ambulanța la spital, însă nici mai târziu, atunci când se putea, și cel mai probabil niciodată, deși s-a consemnat că, în cazul său, aparatul a indicat ZERO alcoolemie.

După ce alcoolemia pe aparat a polițistului în funcție a ieșit ZERO, aspect menționat și în comunicatul oficial transmis de IPJ Teleorman, iată că probele biologice de sânge recoltate în acea seară, din informațiile noastre mult mai târziu decât prevede legea, au arătat un cu totul alt rezultat: alcoolemie în sânge peste 0,80, ceea ce duce automat la dosar penal, conform legii.
Cum a fost posibil?
Se pare că dosarul penal al ofițerului pentru alcoolemie va fi însoțit de un alt dosar penal, în care un polițist de la Biroul Rutier Alexandria va avea de tras, după ce a testat în acea seară o altă persoană, cel mai probabil la „ordin de mai sus”.
Sursele noastre susțin că în acest caz a intrat pe fir și DGA Teleorman, însă comunicarea acestei instituții cu presa este extrem de deficitară și greoaie, așa că până la ora redactării acestui material nu am putut obține un punct de vedere oficial de la DGA.
Nici reprezentanții IPJ Teleorman nu comunică, încercând, mai degrabă, să ascundă gunoiul creat de oamenii lor sub preș. Cel puțin, la prima vedere, așa pare, de vreme ce nu reușim să obținem un răspuns la două întrebări simple și presa este „plimbată” sub diferite pretexte.
IPJ Teleorman nici nu confirmă, nici nu infirma rezultatul alcoolemiei ofițerului, pe motiv că „este un dosar în cercetare, la procurori, pentru faptul că un polițist din cadrul instituției și-ar fi îndeplinit defectuos obligațiile de serviciu.
Revenind la ce s-a întâmplat în acea seară, se pare că un agent de la Biroul Rutier Alexandria ar fi fost trimis la spital pentru a se „ocupa” de ofițerul de la SPR . Astfel, din informațiile noastre, agentul ar fi testat pe altcineva, un coleg de la Brigada Rutieră, aflat în timpul liber, care nu consumase alcool.
Testarea s-ar fi făcut în incinta Spitalului Județean, în zona de lifturi, unde sunt amplasate și camere de supraveghere.
Planul de a-l scoate cu alcoolemie ZERO pe ofițerul implicat în accident ar fi funcționat perfect, dacă unul dintre mai marii IPJ Teleorman nu ar fi cerut în mod expres să îi fie recoltate și probe biologice de sânge. De obicei, când alcooltestul indică ZERO nu se merge mai departe „la sânge” și așa s-ar fi întâmplat și acum, dacă nu intervenea unul dintre șefii IPJ Teleorman.
Urmărim cu interes acest caz și așteptăm cu și mai mare interes informații oficiale, de această dată nemăsluite.