Connect with us

Știri

Cum a ajuns mecanicul trenului de călători implicat în accidentul feroviar din Teleorman, din erou, eroare umană!

Publicat

de

Accidentul feroviar care a avut loc luni dimineață, în jurul orei 4.00, între Rosiori de Vede și Măldăeni, s-a produs din cauza unei erori umane.

Este concluzia la care au ajuns reprezentanții CFR, după ce, inițial, au negat impactul dintre cele două trenuri.
Variantele oficiale au început prin „fake news” și s-au terminat cu o situație penibilă pentru autoritățile incompetente sau interesate să ascundă adevărul.
Prima variantă a fost că mărfarul care transporta autoturisme noi a deraiat, iar mecanicul trenului de călători a frânat în ultimul moment, pentru a evita impactul. Practic, a fost un erou care a reușit să evite o tragedie.
A doua variantă a început câteva ore mai târziu și nega în continuare accidentul feroviar, dar incidentul s-a produs, totuși, din cauza mecanicului trenului de călatori, care nu a oprit la timp, deși avea semnal roșu, așa că a fost nevoit să frâneze brusc și abia a reușit să evite impactul. Nu mai era erou, ci un inconștient care a avut noroc în ultima clipă.
Și, în sfârșit, a treia variantă a fost aceea că mecanicul, de fapt, în loc să se ghideze după semnalul roșu, a comunicat prin telefon și a crezut că este în regulă dacă merge încet, in loc să oprească la semnal, considerând că până ajunge el în gară trenul de marfă va elibera linia.
Socoteala de la telefon, însă, nu s-a potrivit cu cea din teren.
Mărfarul nu eliberase linia, iar trenul cu 280 de pasageri a intrat în el, din spate. Varianta finală: cauza accidentului a fost eroarea umană.
În urma impactului, patru pasageri au ajuns la spitalele din Alexandria și Roșiori, iar alte opt persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului.
Mai multe autoturisme noi care erau transportate de trenul de marfă s-au prăbușit din vagoane și s-au făcut praf, iar pagubele ajung la aproape 100.000 de euro.
Cine plătește?
Cel mai probabil, CFR Călători va fi nevoită să suporte daunele produse de angajatul său care, între timp, a fost „lăsat la vatră”, nu mai are dreptul să profeseze ca mecanic, cel puțin până la finalizarea anchetei.
Cum se va termina această poveste, rămâne de văzut. Încă neelucidat este misterul trenului de marfă care, spun oficialii CFR, nu ar fi trebuit să se afle pe aceeași linie cu trenul de călători.
Un singur lucru este foarte clar și, în același timp, periculos pentru o societate bombardată cu variante contradictorii: autoritățile au mințit public cu privire la incidentul feroviar produs între Roșiori de Vede și Măldăeni, ceea ce duce la o degradare și mai mare a încrederii oamenilor în oficialii de la care se presupune că ar trebui să avem informații corecte, nemăsluite de interese sau incompetență.