Connect with us

Politică

În timp ce AUR crește îngrijorător în sondaje și în Teleorman, USR este invizibil! Adepți mulți în comunele conduse de PNL și PSD!

Publicat

de

Fenomenul AUR este unul de necontestat în acest moment, iar partidul condus de George Simion a crescut constat, în special după ce a scăpat de Șoșoacă.

Alianța pentru Unirea Românilor a adoptat încă de la înființare mesaje naționaliste, iar trend-ul crescător al acestor abordări poate fi observat în multe țări europene, nu doar în România.
Sigur, este ușor să atingi coarda sensibilă a românului, atunci când ești în opoziție, mai ales în contextul ultimilor ani încărcați de restricții, scumpiri la produsele de bază și facturi la utilități aberant de mari pentru o populație cu venituri medii de 600 euro/lună.
Mai multe sondaje comandate la nivel național de partide politice, și nu numai, arată că AUR se apropie de 20% în preferințele electorale, ceea ce nu este puțin lucru pentru un partid care a apărut de nicăieri, în 2020.
În ciuda acuzațiilor de „putiniști” și „rusofili”, Alianța pentru Unirea Românilor câștigă din ce în ce mai mulți simpatizanți, în special în zonele rurale, mare parte dintre ei cuceriți de prestațiile lui George Simion în mediul online.
În acest moment, nici PSD, nici PNL nu pot schimba abordarea politică, pentru a se îndrepta spre mesaje naționaliste, având în vedere că se află la guvernare și, ca orice partid aflat la guvernare, sunt criticate de populație la fiecare inconvenient.
În Teleorman, situația nu este cu mult diferită față de cea națională.
Apar din ce în ce mai mulți adepți în zonele rurale, iar PSD și PNL cunosc acest aspect, pentru că toate comunele sunt conduse de primarii lor.
Indiferent câte investiții ar demara sau câte fonduri ar aduce liderii județeni în Teleorman, în zonele rurale, tot primarul de comună este cheia succesului, când vine vorba de preferințele electorale.
Dacă partidele au un om care știe cum să vorbească cu populația din zonă sa, care ajută persoanele de acolo cu diferite probleme, care se zbate să dezvolte comunitatea și nu este arogant, succesul este garantat. Altfel, AUR le va lua fața cu succes, dacă nu la nivel de primari, la nivel de consilieri vor face diferența.
În timp ce AUR câștigă teren, USR Teleorman stă pe „invizibil”. Dacă nu era scandalul alianței cu PSD de la Roșiori de Vede, mai auzeam de ei la alegeri și prin media națională. În rest, liniște, de parcă ar merge „pe burtă” în politică, semn că alegerile de anul viitor nu îi va prinde foarte pregătiți de o bătălie nu tocmai curată. De ce nu tocmai curată? Pentru că din ce în ce mai multe voci susțin că în 2024 va fi cea mai murdară campanie electorală din ultimii 20 de ani.
Așadar, scorul viitoarelor alegeri este posibil să aducă multe surprize pe scena politică din România, mare parte dintre ele în urma talentului de vorbitori al noilor lideri naționali.