Connect with us

Știri

Un bărbat din Videle își terorizează vecinii de peste 10 ani! Legea limitează intervenția autorităților/VIDEO

Publicat

de

Până nu ți se întâmplă ție, nu știi cum este. De aici pleacă povestea unor cetățeni din Videle, care trăiesc în teroare de peste 10 ani, din cauza unui vecin cu probleme psihice, diagnosticat de o comisie medicală din Teleorman.

Oamenii spun că au ajuns la capătul puterilor și nu mai știu ce demersuri să facă pentru a trăi liniștiți în apartamentele lor.
În România, dacă ai ghinionul să fii vecin de apartament cu o persoană care are probleme psihice și episoade de manifestări pericoase pentru cei din jur, legea nu te apără și nu te ajută în nici un fel.
Este și cazul acestor familii, care s-au trezit în situația de a fi nevoiți să suporte toate acțiunile vecinului, fără ca autoritățile să intervină, pentru că toată lumea se lovește de „proprietate privată”.
Apartamentul în care locuiește bărbatul este un adevărat focar de infecție, iar copiii celor care locuiesc pe acea scară de bloc au ajuns să se îmbolnăvească, din cauza inconștienței acestuia.
Gunoi cărat în apartament și inundațiile sporadice nu sunt singurele probleme provocate de bărbatul care a terorizat un bloc întreg. În urmă cu ceva timp, acesta a făcut focul în mijlocul patului, iar norocul vecinilor a fost că o parte dintre ei se aflau în apartamente și au intervenit la timp, solicitând pompierii militari din Videle, evitând, astfel, o tragedie.
Oamenii au ajuns la capătul puterilor și nu mai știu cui să se adreseze pentru a rezolva situația sau pentru a obține internarea vecinului intr-un centru specializat în astfel de cazuri.
Primăria Videle, prin angajații de la Direcția de Asistență Socială, a intervenit atât cât i-a permis legea și chiar mai mult, uneori. Au făcut curat în repetate rânduri în apartamentul groazei, au igienizat zona, însă, la un moment dat, nu li s-a mai permis accesul de către proprietar, bărbatul în cauză, astfel că angajații primăriei nu au mai avut cum să intervină, fiind proprietate privată.
Situația pare una fără ieșire și astfel de povești scot la iveală
cutumele legislației din România.
Nimeni nu poate face nimic, iar familia unei persoane cu probleme psihice nu este responsabilă pentru îngrijirea ei, dacă diagnosticul comisiei medicale este încadrat în zona „nepericuloasă” a bolii.
Deși bărbatul reprezintă un pericol pentru cei din jur, medicii au considerat că administrarea unui tratament adecvat îl poate ține liniștit, deși nimeni nu poate garanta că pacientul va urma indicațiile terapeutice.
Între timp, o scară întreagă de bloc este nevoită să trăiască în teroare, singura alternativă oferită de statul român, căruia îi plătesc taxe și impozite, pare a fi părăsirea propriilor locuințelor pentru o calitate a vieții decentă.