Connect with us

Știri

Garda de Mediu l-a amendat pe primarul de la Peretu cu 15.000 lei pentru bomba ecologică de la marginea comunei!

Publicat

de

Garda de Mediu Teleorman s-a autosesizat și a luat măsuri drastice în cazul bombei ecologice din comuna Peretu, județul Teleorman.

Comisarii s-au deplasat, joi, la fața locului, pentru verificări, unde au constat că aspectele semnalate în presă, la începutul săptămânii, se confirmă.
Primarul Mihai Soreață a fost luat prin surprindere de autoritățile de control încă de la primele ore ale dimineții. Comisarii l-au invitat să îi însoțească la groapa de gunoi, unde au constatat că așa zisa igienizare, impusă în urma unui control anterior, nu se făcuse în termen, iar obligațiile impuse nu au fost respectate, motiv pentru care primarul s-a mai ales cu o amendă de 15.000 lei.
Autorităților locale li s-a pus din nou în vedere să respecte termenele impuse de Garda de Mediu pentru igienizare și distrugere a zonei focar de infecție, deși, judecând după cum se acționează, pe principiul „fă-te că lucrezi”, nu există posibilitatea ca problema să fie rezolvată în viitorul apropiat.
Singura variantă ar fi îngroparea deșeurilor sub pământ, dar acest aspect ar duce autoritățile locale în sfera penală a legislației în domeniu și ar crea o bombă ecologică mult mai periculoasă decât cea existentă.