Connect with us

Știri

Curățenie”incendiară”la Plosca! Dosar penal pentru deșeuri arse la groapa ilegală de gunoi /VIDEO

Publicat

de

Autoritățile au fost alertate, marți, cu privire la un incendiu izbucnit la groapa ilegală de gunoi, situată în apropiere de calea ferată, în comuna Plosca, județul Teleorman.

Mai multe deșeuri ardeau necontrolat, iar vântul puternic ridica ambalajele aprinse și le ducea spre zonele din apropiere, existând, astfel, risc mare de extindere a flăcărilor.
Pompierii sosiți la fața locului au acționat mai bine de 30 de minute pentru a elimina toate focarele.
La „locul faptei” s-a deplasat și un echipaj de poliție, care a întocmit dosar penal pentru incendierea gropii de gunoi.
Primăria Plosca a trimis, la final, doi voluntari cu un utilaj care să ajute la dispersarea deșeurilor arse, deși incendiul izbucnise de ceva timp, iar fumul degajat era vizibil de la intrarea în localitate.
Întrebați dacă au idee cum au luat foc deșeurile, cei doi reprezentanți ai autorităților locale au susținut că nu știu nimic, sar bănuiesc că vinovați sunt ciobanii din zonă, care ar fi aruncat o țigară acolo.
Pe de altă parte, toată lumea știe, de la cel mai izolat sătean, până la autoritățile județene, că practica incendierii sau îngropării deșeurilor este una uzuală pentru administrațiile publice locale, care, presate de organele de control, preferă să ascundă gunoiul sub preș, cum se spune, finalitatea fiind una doar de fațadă, fără a rezolva problema în mod real.