Connect with us

Știri

Legumicultorii din Peretu se revoltă! Autoritățile locale îi tratează cu zâmbete și minciuni, în timp ce oamenii pierd tot ce au/VIDEO

Publicat

de

Situație tensionată în comuna Peretu, județul Teleorman, între autoritățile locale și legumicultori.

Oamenii se plâng că nu își mai pot îngriji culturile, din cauza numărului mare de câini vagabonzi care trăiesc în zona gropii de gunoi și se plimbă liberi peste tot.
Animalele sunt agresive, le-au distrus foliile cu care sunt acoperite legumele, le-au atacat copiii și bătrânii, iar pagubele se ridică la zeci de mii lei.
Legumicultorii acuză autoritățile locale de nepăsare și promisiuni neonorate. Deși s-au adresat și primarului, și viceprimarului, nu au primit un răspuns clar la această problemă.
În loc să ofere soluții cetătenilor afectați de această situație, autoritățile locale oferă explicații halucinante: „este o problemă cu câinii în toată țara”.
Până la rezolvarea acestui conflict, legumicultorii din Peretu sunt nevoiți să suporte pagubele și să se păzească singuri de pericol, fără a avea vreo pârghie legală în acest sens.
Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân se află, conform legii, în sarcina autorităților locale care, în loc de soluții, le oferă celor afectați doar zâmbete și minciuni, în timp ce ei pierd tot ce au.