Connect with us

Știri

Primarul de la Peretu, la Bruxelles cu paltonul de la pomană, executantul asfaltatului comunal și zâmbete de milioane. De euro.

Publicat

de

Primarul comunei Peretu, Mihai Soreață, nu are mari realizări, însă este plimbat pe la Bruxelles de președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, împreună cu noul membru PSD, fost PNL, consilierul județean și unul dintre câștigătorii de serviciu ai lucrărilor publice pe la comune, inconfundabilul Doctor Inginer Florică Mara.

Firma noului rege al asfaltului rural a câștigat, în 2021, o licitație publică la Peretu pentru asfaltarea a 5,4 km de drumuri comunale. Suma la care se ridică această lucrare este de 10 milioane lei, aproximativ 2 milioane euro, plus contribuția UAT Peretu.

Cea mai mare parte a acestui proiect este finanțată prin Anghel Saligny și costă aproximativ 2,3 milioane lei pentru fiecare kilometru, adică 463.000 euro.
Legalitatea atribuirii lucrării de asfaltare a fost contestată de Prefectura Teleorman, motiv pentru care constructorul rural, Mara Prod SRL, firma cu acționari doar din familia lui Florică, încă nu a încasat grosul, din cauza procedurilor administrative.
Până una alta, noii colaboratori se trag în poze pe la Bruxelles, cu zâmbete pe măsura milioanelor ce vor veni curând în conturi, dar cu ținute ce te duc mai degrabă cu gândul la foști președinți de C.A.P, decât la un primar 2023 și un afacerist cu stare din bani publici. Vorba aia, poți scoate omul din sat, dar nu poți scoate satul din om.
Adică, privindu-l pe dom’ primar, ai zice că a primit paltonul la vreo pomană de șapte ani, nu că l-a cumpărat de undeva, dar, altfel, merge la Bruxelles în delegație, de unde pune poze pentru „săracii” din comună și le explică ce „nimic” a înțeles el din această deplasare.

În tot acest timp, firma prietenă cu vicele lăsat de primar să se ocupe de comună, în lipsa lui, îngropa deșeurile la marginea culturilor din zona gropii ilegale sau le transforma din munți în câmpii, iar legumiultorii ieșeau în stradă, exasperați de pagubele produse de câinii fără stăpân pentru care ,”primarul de la Bruxelles” nu are nici o soluție. Reality vs facebook!