Connect with us

Știri

Cinci sute de euro pentru traseul auto! DGA Teleorman a „săltat”un instructor auto!

Publicat

de

Un instructor auto a fost „săltat”, miercuri, în urma unui flagrant al DGA Teleorman, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul județean.

Cu puțin timp înainte de „a face cunoștință” cu cei de la Anticorupție, instructorul primise suma de 500 euro de la un elev pe care îl amăgise că „are intrare” la examinatori și se ocupă el de promovarea traseului.
Instructorul a solicitat exact suma despre care se vorbea mereu că ar fi „fixă” pentru promovarea probei practice, însă planul său nu a funcționat așa cum se aștepta.
Din informațiile noastre, în ultimii ani, mai mulți instructori auto obișnuiau să ceară sau să accepte sute de euro pentru a-i trece pe cursanți de „traseu”.
Aceștia știau exact capacitatea elevului de a conduce autovehicule, așa că aveau o variantă chiar și pentru cei care se pregătiseră temeinic, cărora le spuneau că „tu conduci bine, dar ăștia te vor încurca dacă nu dai bani”.
În cazul celor pe care îi știau incapabili de a obține traseul „pe bune”, mergeau la noroc. Dacă se întâmpla să promoveze vreunul proba practică, banii rămâneau la instructor, sub pretextul că au fost livrați examinatorului, iar dacă „picau”, cursantul primea banii înapoi, însoțiți de înjurături la adresa examinatorului neserios care, pretindea instructorul, nu s-a ținut de cuvânt când i-a promis că îi „trece” elevul.
Multe cazuri au rămas nesesizate, însă o parte dintre ele au ajuns în atenția DGA, fie în urma unor informații obținute fie în urma unor denunțuri.