Connect with us

Știri

Șoferi băuți la volan prin comunele din Teleorman! Ultimii doi au „picat la zar” în Orbeasca de Sus și Plosca!

Publicat

de

Faptul că pe drumurile care trec prin comunele din Teleorman circulă mulți șoferi sub influența băuturilor alcoolice nu mai este un secret pentru nimeni.

Locuitorii din zonele rurale, care adesea ne-au trimis și nouă mesaje cu privire la astfel de pericole, sunt expuși în mod constant la posibile accidente rutiere și pericole create de conducători auto inconștienți.
Lipsa de personal și desființarea posturilor de poliție cu program permanent au dus, în ultimii ani, la formarea „satelor fără câini”, cum se spune pe românește, pentru că după ora 16.00, în zonele rurale, există doar un echipaj de poliție care se deplasează la apeluri în mai multe comune și, sporadic, câte un echipaj de la Poliția Alexandria sau Serviciul Rutier Teleorman, însă acestea din urmă nu au cum să acopere toate comunele din județ.
Astfel, atunci când se acționează, sunt trași la răspundere doar cei care „pică la zar”, restul circulă în continuare pe șosele, ba fără permis, ba sub influența alcoolului.
Ultimii doi șoferi care au nimerit în raza de acțiune a agenților rutieri nu sunt din Teleorman, dar conduceau pe drumurile de aici beți criță.
Pe 21 aprilie, ora 19.20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria -Biroul Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 504, în comuna Orbeasca de Sus, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,75mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Pe 22 aprilie, ora 04.08, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 26 de ani, din orașul Bragadiru, județul Ilfov, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Plosca, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Și in acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.