Connect with us

Știri

Angajații de la Protecția Copilului Teleorman protestează la Prefectură pentru dublarea salariilor/FOTO

Publicat

de

Funcționarii de la DGASPC Teleorman au ieșit în stradă, luni, pentru a cere socoteală prefectului Haralambie Epure.

Nemulțumirile angajaților au pornit de la faptul că Instituția Prefectului a contestat în instanță o hotărâre de Consiliu Județean care majora veniturile unora dintre funcționari cu peste 100%, în timp ce alții primeau nici 50% în plus.
Potrivit prefectului de Teleorman, respectiva hotărâre a fost contestată pentru faptul că modul de calcul al acestor majorări contravine legislației în vigoare și creează inechități uriașe între salariații aceleiași instituții.
Astfel, dacă in cazul unui referent venitul net s-a mărit cu aproximativ 1500 lei, în cazul unui inspector principal majorarea a ajuns și la 3500 lei net, o diferență uriașă, din orice unghi ar fi privită, fie legal, fie moral.
Sindicaliștii prezenți la protest i-au reproșat prefectului Epure faptul că hotărârea Consiliului Județean privind majorarea indemnizațiilor a fost atacată după șase luni și îi cer reprezentantului Guvernului în teritoriu să retragă acțiunea deschisă în instanță.
Aceștia mai susțin că aceste majorări li se cuvin de drept, pentru că din anul 2018 nu au primit bani în plus la salariu, iar răspunderea lor, ca funcționari, este foarte mare, având în vedere domeniul în care lucrează.
La rândul său, prefectul Haralambie Epure susține că nu majorarea în sine a fost contestată, angajații de la Protecția Copilului aveau dreptul la măriri salariale, ci modul de calcul și consecințele acestuia care au dus la inechități.
Vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Raluca Fedeleș, a declarat că liberalii nu sunt împotriva acestor majorări, iar în sprijinul acestei afirmații a argumentat cu votul consilierilor județeni ai PNL care au fost de acord, fără excepție, cu proiectul de hotărâre din octombrie, însă este de acord că modul în care s-au calculat măririle salariale a fost total greșit și, totodată, nedrept.