Connect with us

Politică

Deputatul PNL Teleorman dispărut în urmă cu doi ani a înviat politic la PSD Teleorman/FOTO

Publicat

de

Despre Costel Barbu, fostul primar al comunei Suhaia, ajuns peste noapte, printr-o conjunctură politică de moment, secretar general adjunct al Guvernului și mâna dreaptă a premierului de atunci, Ludovic Orban, sunt multe de scris, în special când vine vorba de combinații.

În anul 2020, Costel Barbu sau Bitanu, așa cum îl cunoaște Teleormanul, cel care abia leagă o frază, ajungea deputat în Parlamentul României, pe listele PNL Teleorman, ca cel mai apropiat om al premierului Orban, omul care i-a acordat încredere totală, fără să știe, la vremea aceea, că are de-a face cu un pesedist sub acoperire.
În discursurile sale pline de greșeli de exprimare, discursuri fluturate în fața alegătorilor aproape zilnic, Barbu blama PSD pe unde apuca, retorică pe care liberalii își construiau atunci apogeul politic.
Vremea a trecut, vremurile s-au schimbat, Ludovic Orban a fost eliminat de sistem, iar deputatul agramat a rămas al nimănui și a dispărut subit, atât din viața publică, cât și din Parlamentul României, loc în care se ducea doar pentru a-și ridica salariul de deputat și beneficiile, judecând după activitatea sa parlamentară de toată jena. Ca să înțelegeți cât de absent este primarul de comună ajuns brusc deputat, singura dată când a avut o luare de cuvânt a fost atunci când a depus jurământul, conform site-ului Camerei Deputaților.
Între timp, părți din viața sa de „boss”, nepublicate pe pagina de facebook sau prin media locală, se dezvoltau cu succes.
Și-a construit o fermă la Suhaia, pe malul unui lac, și-a cumpărat oi, ca să obțină teren mult din izlazul comunal și amenință crescătorii de animale din zonă că „le trimite DSV-ul pe cap”, care, coincidență sau nu, a venit să ridice animalele oamenilor din gospodării pe motiv că „sunt bolnave”.
Despre acest subiect vom relata într-un material viitor, unde veți asculta o poveste a unui fermier din zonă amenințat de deputatul Barbu, poveste din care, cumva, singura explicație care se desprinde ar fi că trăim într-un stat mafiot, în care instituțiile statului parcă lucrează împotriva noastră.
Revenind la subiect, deputatul liberal dispărut de aproape doi ani de la treburile țării, dar nu și de la încasarea veniturilor, a reapărut brusc în viața publică, alături de președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, care l-a și postat pe Facebook ca pe trofeu, ca și când deputatul liberal „Bitanu” ar fi vreo valoare a politicii teleormănene.
Prezenți la slujba de sfințire a bisericii din Turnu Măgurele, primarul municipiului Turnu Măgurele și președintele Consiliului Județean Teleorman și al PSD Teleorman s-au „tras” în poze cu deputatul PNL dispărut și au postat „nevinovat” fotografiile pe paginile oficiale de facebook, ca și cum apariția lui Barbu ar fi fost o minune pe care ar fi trebuit să o împărtășească întregii comunități.
Deși, oficial, incâ liberalul Costel Barbu, cel care blama PSD-ul în 2020, nu a schimbat galbenul cu roșu, acțiunile sale din ultima perioadă, nepublice, arată clar faptul că Bitanu, fostul primar al comunei Suhaia ajuns parlamentar, va lua drumul social-democraților, așa cum a făcut-o și „fratele” Florică Mara, consilierul județean care stă pe locul PNL în ședințele județene, dar votează tot ce dorește PSD.
Sursele noastre susțin că, pentru a fi primit cum se cuvine în PSD, deputatul liberal dispărut ar fi promis că aduce minim 10 primari liberali și nu este greu de ghicit care ar fi aceștia, dacă ne uităm în istoria politică recentă a județului.
În final, tare am fi curioși să aflăm ce părere are Ludovic Orban despre „înroșirea” omului său de încredere, cunoscut fiind faptul că fostul premier care a scos PSD de la guvernare în 2019 este un contestatar activ al politicilor social democrate, principiu la care a declarat in nenumărate rânduri că nu renunță, orice s-ar întâmpla.