Connect with us

Știri

S-a dat lege! Magazinele sau barurile care vând sau oferă băuturi alcoolice minorilor vor fi închise temporar!

Publicat

de

Deputații au votat, marți, un proiect de lege inițiat de parlamentarul PNL Teleorman, Ică Florică Calotă, prin care a fost completată Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Proiectul de lege vizează comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori de către unităţile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice.
Noile modificări sancționează agenții comerciali cu amendă între 100 lei şi 500 lei și, ca element de noutate, cu suspendarea activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile.
Consider că această inițiativă legislativă este una necesară, având în vedere că accesul minorilor la băuturi alcoolice, precum și procurarea lor cu ușurință de către copii și adolescenți reprezintă o realitate care poate duce atât la efecte sociale grave, cât și la probleme de sănătate și dezvoltare iremediabile„, a declarat deputatul teleormănean Calotă, inițiatorul proiectului de lege.