Connect with us

Știri

Alexandria, sat fără câini! Constructorul care reabilitează zona Peco amplasează semne rutiere de capul lui, fără avizul Poliției!

Publicat

de

Încă un scandal legat de modul în care se desfășoară lucrările de reabilitare și modernizare în Alexandria.

Constructorul care a câștigat licitația pentru „Reabilitare și modernizarea rețelei stradale de pe raza Municipiului Alexandria” a creat haos în reședința județului Teleorman încă de la început, stârnind nemulțumirea locuitorilor dar și a celor care tranzitează frecvent orașul.
După ce a „spart” peste tot, a început să lucreze pe sărite și parcă în bătaie de joc.
Ultima ispravă a apărut în zona Peco, unde a avut ideea geniala de amplasa un indicator rutier în mijlocul intersecției, asta după ce a „trântit” o linie continuă exact la intrarea în Spitalul Județean Alexandria, astfel încât șoferii care ies din curtea unității medicale sau cei care vin dinspre Roșiori de Vede să nu poată vira spre Unitatea de Primiri Urgențe, pentru că ar încălca legislația.
După ce scandalul a izbucnit în presă, autoritățile locale și polițiștii au început verificările și au constatat că societatea care se ocupa de lucrări nu a întocmit dosar pentru avizarea amplasării indicatoarelor rutiere și a trasării a marcajelor, ci le-a „aruncat” cum a nimerit.
În cursul anului 2022, Poliția Municipiului Alexandria-Biroul Rutier, a primit, spre avizare, documentația depusă de o societate comercială, în calitate de executant, pentru instituirea de restricții rutiere pe durata lucrărilor, privind obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizarea rețelei stradale de pe raza Municipiului Alexandria”.
S-a analizat
documentația anexată, constatându-se că aceasta întrunea condițiile legale, pe cale de consecință fiind emis aviz favorabil, pentru modernizarea arterelor indicate, până la stadiul de asfaltare inclusiv.
Ulterior, pentru efectuarea marcajelor și amplasarea indicatoarelor rutiere, executantul trebuia să depună o nouă documentație pentru avizarea „Planului de semnalizare rutieră”, această activitate nefiind adusă la îndeplinire de către acesta.
Întrucât societatea în cauză a demarat operațiunile mai sus menționate fără avizul poliției rutiere, executantul lucrării a fost sancționat în conformitate cu prevederile art. 105, pct. 6 din OUG 195/2002RM.
Executantului, i-a fost pus în vedere să sisteze lucrările și să depună documentația necesară pentru acordarea avizului de către poliția rutieră”, a transmis IPJ Teleorman, după ce, inițial, a refuzat să răspundă solicitărilor mass-media cu privire la această anomalie rutieră.