Connect with us

Știri

Halucinant! Un polițist de la Smârdioasa, informatorul celor care dau foc componentelor de mașini și al „șoferilor” fără permis! Așa se explică eșecul autorităților!

Publicat

de

Despre fumul care sufocă localitatea Smârdioasa, județul Teleorman, s-a scris foarte mult. Într-o țară civilizată, care își respectă cetățenii, astfel de cazuri ar fi fost de mult rezolvate de autorități, însă nu și în România, mai ales în Teleorman, județul care pe cât este de sărac, pe atât este de implicat în scandaluri răsunătoare de corupție.

Pentru cei care nu cunosc situația, comuna Smârdioasa este situată pe drumul național care leagă municipiul Alexandria de orașul Zimnicea. La șosea, cum s-ar spune.
Oamenii de acolo, dar și cei care doar tranzitează zona sunt terorizați de ani buni de apucăturile unor consăteni care locuiesc la intrare în localitate și, oficial, achiziționează fier vechi, în special mașini.
Aparent, ceea ce pare o afacere normală, este de fapt o acoperire pentru multe alte „câștiguri”.
Componentele nefolositoare ale mașinilor sunt arse, uneori în stradă, iar fumul degajat face atmosfera greu de suportat și, nu în ultimul rând, pune în pericol siguranța rutieră.
Mai mult, au fost cazuri în care diferite obiecte furate din alte comune, din gospodăriile oamenilor, erau vândute aici, chiar cu știrea unor polițiști care preferau „să nu se bage”.
Zeci de acțiuni au fost organizate în zona respectivă, însă rezultatele acestora erau minime sau deloc, iar lucrurile continuau exact la fel. Fumul îi îneca pe oameni aproape zilnic, iar Garda de Mediu și IPJ Teleorman ridicau din umeri, susținând că au făcut tot ce se poate, legal vorbind. Oare așa să fie? Sau în spatele acestor acțiuni există funcționari care pur și simplu boicotează orice intervenție a organelor de control?
Ca să înțelegeți exact care este realitatea din spatele comunicatelor de presă, la ultima acțiune de răsunet în Smârdioasa, organizată chiar de Garda de Mediu București, cu sprijinul instituțiilor de siguranță publică din Teleorman, cei care au fost „călcați” știau cu o zi înainte că vine Garda de Mediu de la capitală, dar nu știau exact la ce oră ajunge „controlul” la poarta lor.
Tot în Smârdioasa, cei care de obicei umblă fără permis pe drumurile comunale, unii minori fiind, dispar ca prin minune atunci când este o acțiune organizată de Serviciul Rutier Teleorman, iar comuna devine una aproape exemplară.
Total Impact a reușit să obțină informații din trei surse despre cum este posibil ca cei care creează probleme în zona respectivă să continue activitătile ilegale și să se ascundă la timp, doar când sunt acțiuni de la „Județ”.
Mai multe persoane, unele implicate în astfel de activități, susțin că au „polițistul” lor acolo, care știe mereu despre „controale” și „le zice înainte”. Daniel Marin, subofițerul al cărui nume este pe buzele tuturor în cel mai rușinos sens pentru uniforma pe care o poartă, lucrează la secția de poliție de vreo 15 ani, însă nimeni nu îl deranjează cu vreo întrebare, deși există structuri în cadrul IPJ Teleorman, ca să nu mai vorbim de DGA, care ar fi trebuit să aibă în atenție situația de acolo, având în vedere că cei care încalcă legea par mereu „pregătiți de oaspeți”, atunci când sunt acțiuni specifice.
Dar pentru că agentul despre care se spune că „acoperă” anumite infracțiuni are mai multe drepturi decât obligații, cel puțin așa pare, solicităm public IPJ Teleorman și instituțiilor „de pe lângă” să demareze o anchetă în acest caz și să ia masurile care se impun. Ne referim la o cercetare serioasă, nu una în care îl întreabă pe el dacă este adevărat, iar polițistul vizat zice că nu.
Ultima situație cel puțin dubioasă în cazul celor care ard ilegal componente de mașini a fost la începutul lunii iunie, când prefectul de Teleorman, care trecea prin zonă, a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean cu privire la faptul că în Smârdioasa este mult fum negru, cel mai probabil din cauza celor care ard mașini, solicitând să se facă verificări și să se ia măsuri. Ulterior, prefectului i s-a comunicat că a fost sancționată „o persoană” aspect confirmat pentru Total Impact chiar de Haralambie Epure în urma unei solicitări verbale, conform legii 544 privind informațiile de interes public.
În realitate, în evidențele IPJ Teleorman nu există nici o sancțiune în acest sens, nici în ziua respectivă, nici a doua zi. Informația a ieșit la iveală după ce postul local de televiziune MediaSud TV a solicitat un punct de vedere oficial de la IPJ Teleorman.
Având în vedere inadvertențele, se conturează două situații: ori cei de la Inspectoratul Județean de Poliție au fost mințiți de polițiștii din zona Smârdioasa, ori reprezentații IPJ Teleorman l-au mințit pe prefectul județului pentru „a-i inchide gura” și pentru a-i răspunde la solicitare. Oricum ar fi, situația este la fel de gravă și, nu în ultimul rând, periculoasă atât pentru cetățeni, cât și pentru instituția care ar trebui să ofere „Siguranță și Încredere” și așteptăm cu interes, atât noi, cât și oamenii de bună credință din comuna Smârdioasa, o cercetare serioasă în rândul celor care ar trebui să apere legea, nu să o îngroape alături de cei care o încalcă.