Connect with us

Știri

Administrația Domeniului Public Alexandria amână acțiunea de dezinsecție!

Publicat

de

Acțiunea de dezinsecție mult așteptată de locuitorii municipiului Alexandria, care ar fi trebuit să înceapă astăzi, 5 iulie, a fost reprogramată pentru 10 iulie.

Anunțul a fost publicat de Administrația Domeniului Public, fără vreo explicație, așa că cetățenii sunt nevoiți să se „conviețuiscă” încă cinci zile cu țânțarii care au invadat orașul.
Cei care își doresc să iasă din casă seara, pe răcoare, în parcurile municipale, spun că nu o pot face din cauza insectelor extrem de agresive.
„Nu se poate sta afară seara. E nenorocire. Am așteptat atât de mult serile de vară, ca să putem ieși în parc sau la pădure, iar când vremea este perfectă seara, ne trezim că nu putem sta la aer din cauza țânțarilor”, afirmă un localnic exasperat de situație.
Activitătile de dezinsecție care vor începe luni, 10 iulie, se vor desfășura în intervalul orar 22.00-6.00 și vor dura trei zile.
Tratamentul va fi efectuat cu Super Killer Forte T produs insecticid cu substanta activa Cipermetrin, K-Othrine SC25, substanta activa Deltamethrin si VectoBac WG produs insecticid cu substanta activa Bacillus Thuringiensis.
Substantele si produsele folosite nu prezinta nici un pericol pentru oameni, iar actiunea lor se indreapta numai spre eliminarea insectelor : tantari, muste, omizi, plosnite, purici, capuse.
Crescatorii de albine din municipiu sunt rugati sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii familiilor de albine.
Pentru ca dezinsectia sa fie eficienta, actiunile trebuie efectuate in mod unitar, la nivelul intregii localitati. In acest sens facem apel catre cetateni, asociatii de locatari/proprietari, agenti economici sa efectueze activitatea de dezinsectie pe proprietati, in cladiri si in subsolul blocurilor concomitent cu actiunea municipalitatii.
In cazul in care conditiile meteorologice vor impiedica desfasurarea acestor actiuni, perioada de efectuare a activitatilor va fi reprogramata”, informează Administrația Domeniului Public Alexandria.