Connect with us

Știri

Teleorman sufocat de incendii! Pompierii luptă cu flăcările de patru ore în Fântânele/VIDEO

Publicat

de

Incendiile provocate de temperaturile extreme, dar și de neglijența sau indolența unor persoane fac ravagii în Teleorman.

Pompierii nu mai au aproape nici un moment de liniște, misiunile curg una după alta, iar intervențiile sunt din ce în ce mai dificile și periculoase.
Pe lângă incendiile de vegetație „tradiționale”, unde scenariul este mereu același și în favoarea proprietarilor de terenuri, apar și situații limită care pun în pericol viețile oamenilor și bunurile acestora, pentru care unii au muncit din greu o viață întreagă.

La Răsmirești, flăcările au distrus distrus utilaje, bunuri și două anexe gospodărești, miercuri seară, iar pericolul de extindere la casele din apropiere era iminent. Echipajele de pompieri de la ISU Teleorman și autoritățile locale, care au ajutat cu oameni și o cisternă cu apă, au reușit, în ultimul moment, să evite un dezastru și să oprească incendiul înainte de a fi afectate și casele din vecinătatea focarului principal.
Potrivit martorilor, locul cuprins de flăcări a fost, inițial, o anexă gospodărescă în care un localnic avea depozitate materiale diverse, inclusiv utilaje folosite în construcții și agricultură. Fumul a fost zărit de vecini în jurul orei 17.00, însă pompierii au fost solicitați abia în jurul orei 22.00, când flăcările cuprinseseră totul în jur. Focul s-a extins și la o anexă gospodărească din apropiere, unde a făcut scrum zeci de tone de lemne. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la un recipient cu combustibil care a fost depozitat fără capac și astfel, din cauza arșiței, s-a creat un efect termic care a dus la acest dezastru în zonă.

La Fântânele, pompierii au fost solicitați să intervină, joi după amiază, după ce un incendiu de proporții a cuprins sute de baloți de paie, lucernă și fân.
La ora redactării acestui material, echipajele de intervenție încă se luptă cu flăcările izbucnite în urmă cu aproximativ patru ore.
Se folosesc trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, împreună cu o autocisternă, având sprijin și de la operatorii economici din zonă care au adus trei tractoare multifuncționale și o volă.
Intervenția este dificilă din cauza cantității mari de materiale ușor combustibile, ceea ce îi obligă să transporte constant apă de la aproximativ un kilometru distanță, dintr-un bazin din localitate, pentru alimentarea autospecialelor.
Pompierii din cadrul Detașamentului Zimnicea și cei de la Garda de Intervenție Furculești depun eforturi pentru a stinge toate focarele, astfel încât să nu mai existe niciun pericol.
Până în acest moment, echipajele de intervenție au reușit să protejeze mai multe adăposturi de animale, în care se află peste 300 de suflete, anexe și bunuri aflate în imediata apropiere.

Vezi mai mult
1 Comment

1 Comments

  1. Vali

    iulie 28, 2023 at 6:37 am

    Acelasi scenariu de ani de zile. Pe terenurile agricole incendiile izbucnesc „din senin”, iar institutiile statului care au obligatia sa descopere persoanele vinovate, nu reusesc nicodata s-o faca !?
    Pentru autorul articolului – atentie la folosirea prepozitiilor „in” „la”! Exprimarea corecta este „la Fantanele” sau „in comuna Fantanele”. Acest mod de exprimare s-a generalizat in mass-media, din pacate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *