Connect with us

Știri

Medicul Cătălin Dumitrașcu de la UPU Alexandria, reacție dură la adresa decidenților politici: „Omorâți oameni fără să știți și fără să vă pese”

Publicat

de

Reacție dură a celui mai cunoscut și mai vocal medic din cadrul UPU Alexandria-Spitalul Județean Teleorman-la adresa decidenților politici.

Cătălin Dumitrașcu îi acuză pe cei care au avut și au putere de decizie în domeniul sănătății că „omoară oameni fără să știe și fără să le pese”.
Reacția vine în contextul incidentului care a șocat o țară întreagă, când o femeie a născut pe caldarâm, în fața spitalului din Urziceni, pentru că acolo unde a venit să primească ajutor specializat nu a găsit pe nimeni care să o ajute. Secția de ginecologie era închisă de ceva timp, din lipsă de specialiști, iar femeia a fost trimisă afară să aștepte o ambulanță, pentru a fi transportată la alt spital. Nu a mai reușit să ajungă, pentru că, între timp, a născut pe jos, pe ciment, asistată la un moment dat și de personalul de la SAJ care ajunsese la solicitare.
Medicul Cătălin Dumitrașcu a vorbit public, de nenumărate ori, despre situația în care putem ajunge fiecare dintre noi, când nu vor mai exista medici care să acopere anumite specialități sau gărzile din spitale.
A fost singura voce din Teleorman care a cerut măsuri în acest sens și modificarea sistemului medical din România, astfel încât să devină eficient și pentru pacienți, și pentru medici.
După situația de la spitalul din Urziceni, Cătălin Dumitrașcu a postat un mesaj pe pagina sa de facebook, în care cere, din nou, schimbări legislative concrete, pentru ca altfel de situații să nu se mai repete.

Ies la iveală, din ce în ce mai des, lipsuri enorme în spitalele „mici”. Nu că în cele „mari” ar fi de toate. Însă ce medicină să faci în secolul ăsta doar cu stetoscopul?! Desființați, domnilor decidenți, aceste așezăminte total nefuncționale și, parcă, împotriva bolnavului sau dotați-le cu minim necesar: medici, personal calificat, aparate de biochimie,
de radiologie, Ekg, ecografe…..un minim minimorum în zilele astea, în care unii replantează capete de oameni, alții operează cu roboți….etc.
Omorâți oameni fără să știți și fără să vă pese. Schimbați legile, începeți o politică de sănătate, o reformă adevărată! Ca spitalul Urziceni sunt sute în țara asta! Sute!
Sunteți vinovații morali ai acestor nenorociri! Voi! Miniștri, manageri, primari, președinți de consilii județene!”, este reacția medicului Cătălin Dumitrașcu cu privire la „boala” care mcină încet și sigur sistemul de sănătate din România.

Vezi mai mult
2 Comments

2 Comments

 1. moromete

  august 14, 2023 at 5:42 am

  „ok” le „desfinteaza” si unde o sa „nasca” ???????? fiindca la „spitalul judetean” ajungi cu o boala si iesi daca mai eisi cu zeci, ca sa nu mai vorbim de nasteri.
  Si cine nu crede sa se uite la reportaje cu americani ce emigreaza in Europa tocmai din cauza sistemului medical, da acel model pe care tovarasi vor sa-l impuna.

 2. Escorte

  august 14, 2023 at 1:05 pm

  Ii felicit pe Catalin Dumitrascu pentru curajul si acel spirit de adevar pe care-l manifesta in fata celor care ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru imbunatatirea sistemului de sanatate si ingrijire medicala din Romania. Este important ca cei care au puterea de a decide sa posibilitati reale de adresare a problemelor si sa incurajeze initiativele ce vizeaza asigurarea unei ingrijiri complete si adecvate pacientilor. Acest gest solidar si entuziast al lui Catalin Dumitrascu este crucial pentru a-i determina pe decidentii politici sa actioneze responsabil si cu responsabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *