Connect with us

Știri

Mai sunt și OAMENI printre noi! Omul de afaceri Gabriel Florea oferă VOUCHERE de 100 lei/persoană donatorilor de sânge!

Publicat

de

Afaceristul teleormănean Gabriel Florea se implică în stimularea populației pentru donarea de sânge, după ce a aflat că la nivelul județului Teleorman există o criză acută de stoc.

Informația i-a fost dezvăluită chiar de reprezentanții Centrului de Transfuzii din Alexandria, atunci când a mers să doneze, așa cum o face regulat, de ani buni, cu aproximativ o săptămână înainte de exploziile de la Crevedia.
După ce a auzit că situația este critică în aproape toată țara, Gabi Florea a decis să se implice într-o acțiune de care s-a ocupat personal. După ce a adus o parte dintre prieteni la Centrul de Teansfuzii pentru a dona sânge, a comandat tipărirea unor vouchere în valoare de 100 lei fiecare și a anunțat pe pagina personală de facebook https://www.facebook.com/gabriel.f.florea că le oferă primelor 50 de persoane care fac dovada, cu carnetul de donator, că au donat sânge în urma apelului său.
Cei care donează sânge primesc de la statul român un voucher de 70 lei, o zi liberă de la locul de muncă și parcare gratuită în municipiul Alexandria, oferită de autoritățile locale, timp de trei luni, după donare, la care se adaugă acum și tichetele oferite de afaceristul local.
După tragedia de la Crevedia, acesta a demarat imediat acțiunea pe care intenționa să o facă publică două zile mai târziu, pentru că voucherele erau deja pregătite, iar situația impunea un ajutor esențial, imediat.
Contactat telefonic, Gabriel Florea a declarat pentru Total Impact că, până astăzi, a oferit nouă vouchere.

Donatorii din Alexandria le-au ridicat direct de la magazinul meu de pe strada Dunării, măcelăria „Soacra și Nora”, iar pentru cei care nu locuiesc în oraș m-am deplasat la domiciliul lor și le-am inmânat personal. Din Izvoarele, o familie întreagă a mers să doneze sânge în urma apelului meu, iar eu le-am oferit vocherele. Cu această ocazie, aș vrea să menționez, din nou, că tichetele pot fi folosite în toate magazinele mele pentru a cumpăra carne, mezeluri sau ce are nevoie fiecare„.
Întrebat dacă această acțiune are și un scop de imagine politică, având în vedere că Gabriel Florea este și liderul AUR în Teleorman, acesta a negat orice asociere cu interesul de partid.
Nu mă poate acuza nimeni de așa ceva, dar, recunosc, nu m-ar deranja să văd implicare maximă și din partea decidenților politici ai momentului, pentru că, până la urmă, vorbim de o situație critică, de o urgență. Nu am dorit sub nici o formă să amestec partidul cu această acțiune umanitară, eu am astfel de acțiuni constant, nu sporadic, aveam și înainte de a intra în politică. Poate ați observat că toate donațiile și acțiunile mele sunt în nume personal, nu fac apel la oameni pe paginile oficiale ale partidului, nu vreau să amestec lucrurile. Ajut cât pot acolo unde este nevoie, fără să fac publice acțiunile mele, cu excepția acestui apel pentru donarea de sânge, pe care nu aveam cum să îl fac în tăcere, aveam nevoie ca oamenii să știe și să meargă în număr cât mai mare la Centrul de Teansfuzii”, a declarat afaceristul teleormănean Gabriel Florea.