Connect with us

Știri

Un polițist local din Roșiori de Vede, bătut de un șofer drogat care blocase o străduță! Agresorul este liber!

Publicat

de

Un polițist local de la Poliția Locală Roșiori de Vede, județul Teleorman, a fost trântit la pământ și lovit de un șofer recalcitrant, care blocase o străduță din oraș.

Incidentul a avut loc vineri dimineață, când polițistul, aflat în timpul serviciului, a intenționat să îl sancționeze pe individ pentru că, practic, a „paralizat” accesul pe un drum public.
Deranjat de „tupeul” polițistului, care ar fi trebuit să „nu îl vadă”, șoferul agresiv „a luat foc” și a început scandalul.
De la agresiune verbală, s-a ajuns la agresiune fizică. Nici prezența agenților de la Poliția Municipiului Roșiori de Vede, sosiți între timp la fața locului, nici faptul că se afla într-o zonă publică nu l-au impresionat pe individ.
De altfel, din informațiile noastre, șoferul agresiv este un client mai vechi al polițiștilor. A mai fost implicat în scandaluri și chiar a intrat cu pistolul într-un local, unde a amenințat mai multe persoane.
Pentru că se manifesta violent încontinuu, individul a fost testat și pentru alcool, și pentru droguri.
Rezultatul a ieșit negativ la alcooltest, însă aparatul drugtest a indicat că acesta consumase canabis.
Deși a condus drogat și a agresat un polițist aflat în timpul serviciului, care încerca să aplice legea, individul a fost eliberat, după ce a fost audiat la sediul Poliției Roșiori de Vede.
Potrivit IPJ Teleorman, polițiștii pot lua măsuri doar în ceea ce privește consumul de droguri la volan. Pentru infracțiunea de ultraj, doar procurorul dispune eventualele măsuri preventive, însă, în acest caz, individul a fost eliberat, deși a condus drogat și a lovit un polițist pentru că intenționa să îl sancționeze.
Acesta este unul dintre cazurile care îi determină pe oamenii de bună credință să își piardă respectul pentru instituțiile statului și să nu mai creadă în dreptate și în lege.
Nu fără motiv, din ce în ce mai mulți români au ajuns să se considere pe cont propriu intr-un fel de junglă urbană, afirmând din ce în ce mai des că „legea este doar pentru cei de rând și pentru fraieri”.

Comunicat IPJ Teleorman:

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Roșiori de Vede au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui incident produs la data de 1 septembrie, în jurul orei 9.30, în localitate.

Polițiștii au fost sesizați prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că o persoană (conducător auto) ar fi agresat un polițist local, în urma unei discuții contradictorii cu privire la efectuarea unei parcări neregulamentare.
Întrucât persoana în cauză (un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Roșiori de Vede) a continuat să se manifeste agresiv și în prezența polițiștilor, aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, conducătorul auto a fost testat și cu aparatul drug test, rezultatul fiind pozitiv pentru canabis, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, unitate competentă (și) în a efectua cercetări cu privire la agresiunea produsă asupra polițiștilor locali”.

Vezi mai mult
1 Comment

1 Comment

  1. wikis.ro

    septembrie 14, 2023 at 8:06 am

    Felicitari politistului de la Politia Locala Rosiori de Vede pentru curajul si profesionalismul de care a dat dovada in situatia critica creata de agresorul drogat. Aceste incidente sunt de neatins pentru un om de bine care trebuie sa faca dreptate printre semenii sai si care trebuie sa se ridice impotriva nelegiuitului cu riscul vietii sale. Acest politist ii face cinste institutiei sale si arata ca si cei mai raufacatori pot fi pedepsiti conform legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *