Connect with us

Știri

Accident fără precedent în Teleorman! Imagini apocaliptice pe șoseaua care leagă Alexandria de București/VIDEO

Publicat

de

Un accident fără precedent în Teleorman a avut loc, vineri dimineață, între localitățile Bujoreni și Prunaru, pe DE 70 , drumul care leagă Alexandria de București.

Un TIR și două microbuze au fost implicate în evenimentul rutier, iar în urma impactului, capul tractor al TIR-ului și un microbuz au fost mistuite de flăcări.

Primele imagini de la fața locului sunt de-a dreptul apocaliptice. Autovehivule în flăcări, oameni intinși pe jos care țipau, mașini blocate pe ambele sensuri, ambulanțe peste tot, autospeciale de la ISU și pompieri care alergau continuu să salveze victimele, să stingă incendiul izbucnit, dar și să asigure perimetrul.
În cele trei autovehicule implicate se aflau, în total, 18 persoane, cinci dintre ele au fost rănite.
Printre victime se aflau și doi minori, elevi de liceu, unul dintre ei în stare mai gravă, fiind preluat de un elicopter SMURD și transportat, intubat, la un spital din București.
Celelalte patru victime au ajuns cu ambulanțele la Spitalul Județean din Alexandria, iar una a fost deja externată.
Din păcate, starea unuia dintre cei doi șoferi care conduceau microbuzele implicate în accident, un bărbat de 63 de ani, s-a agravat între timp, fiind solicitat, a doua oară, elicopterul SMURD, pentru a-l transporta de urgență la București.
Circulația în zonă a fost blocată ore în șir, traficul a fost deviat pe rute ocolitoare.
Potrivit primelor informații, se pare că accidentul ar fi fost provocat de șoferul unuia dintre microbuze, care nu ar fi observat că microbuzul din fața sa a redus mult viteza, iar ca să evite impactul din spate, a tras de volan pe contrasens, lovind un TIR care circula din sens opus.
Pe de altă parte, în zonă nu există marcaje rutiere, deși drumul reabilitat de curând ar fi în stadiul „finalizat”. Din informațiile noastre, Serviciul Rutier Teleorman ar fi transmis mai multe adrese reprezentațiilor de la Drumuri Naționale pentru adăugarea marcajelor în zonă, însă nici cererea SPR, nici potențialul pericol pentru circulația rutieră în zonă, prezentate de polițiștii teleormăneni, nu i-au convins pe cei de la Drumuri să rezolve această problemă.