Connect with us

Politică

Deputat Maria Stoian: „Investind în educație, investim în viitorul copiilor noștri – deviza PNL pentru modernizarea învățământului”

Publicat

de

Eforturile conducerii liberale a Educației s-au transpus în începerea în bune condiții a anului școlar 2023-2024, lansarea programului de investiții prin PNRR pentru dotarea şcolilor constituind un pas important pentru evoluția infrastructurii educaționale și, implicit, pentru viitorul învățământului din România.

Prin semnarea noilor contracte de finanțare, în valoare de peste un miliard de euro, vor fi modernizate 5.600 de unităţi de învăţământ preuniversitar, palate şi cluburi ale copiilor, precum şi centre de resurse şi asistenţă educaţională. Acestea vor fi dotate cu mobilier nou, cu laboratoare de informatică, de ştiinţe și multidisciplinare, cabinete şcolare, de discipline, săli de sport, ateliere de practică şi echipamente IT de ultimă generație, ceea ce înseamnă un progres esențial în buna funcționare a procesului educațional.
Un segment consistent al acestor investiții îl reprezintă dotarea atelierelor de practică din învăţământul tehnologic, ca parte componentă în dezvoltarea învățământului dual, desăvârșindu-se astfel crearea unei rute profesionale complete și integrate pentru elevii și studenții care aleg specializările tehnice, atât în forma liceală, cât și universitară.
Nu în ultimul rând, contractele de finanțate ale infrastructurii educaționale derulate prin PNRR vor fi adresate și cadrelor didactice, care vor fi sprijinite cu materialele didactice necesare cursurilor și activităților complementare, extracurriculare şi sportive.
Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii educaţionale va întări sustenabil procedurile de aplicare a noilor metode pedagogice, având ca rezultat direct creșterea motivaţiei elevilor şi a cadrelor didactice, în vederea desfășurării unui învăţământ cu un grad ridicat de randament în ceea ce înseamnă conștiința învățării, profesionalismul dascălilor și performanțele evilor.
Evoluția națiunii este indisolubil legată de starea educației, aceste investiții reprezentative fiind imperios necesare pentru creșterea calitativă a învățământului, contribuind esențial la reducerea abandonului școlar, precum și la dinamizarea performanțelor școlare.
Repartizările financiare destinate acestui domeniu vital sunt conforme cu prevederile Proiectului „România Educată”, inițiat de președintele Klaus Iohannis, precum și cu modificările recente ale legilor educației.
Sunt convinsă că efectele produse de noile investiții vor fi vizibile în fiecare școală și în fiecare sală de clasă, astfel încât reformele promovate prin pachetul de legi ale educației naționale să fie puse cât mai curând în practică.
Politicile publice și strategiile concrete lansate de Partidul Național Liberal au drept scop fundamental instituirea unui educații performante în România, prin crearea unui cadru favorabil și armonios tinerelor generații, astfel încât copiii noștri să fie încurajați să studieze în țară, din clasa pregătitoare până la terminarea facultății.

Deputat PNL Teleorman,
Maria STOIAN