Connect with us

Politică

Deputat Maria Stoian, interpelare în Parlament a ministrului Grindeanu pentru lucrările la Portul Turnu Măgurele!

Publicat

de

Am cerut ministrului Transporturilor și Infrastructurii informații precise despre stadiul proiectului de modernizare și dezvoltare a infrastructurii Portului Turnu Măgurele

Am adresat o nouă interpelare parlamentară a ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin-Mihai Grindeanu, pentru a afla stadiul actual al lucrărilor la infrastructura Portului Turnu Măgurele.
Potrivit documentului, i-am reamintit domnului ministru afirmația sa conform căreia, alături de modernizarea DN52 Alexandria – Turnu Măgurele, refacerea și modernizarea infrastructurii rutiere și conexe a Portului Turnu Măgurele reprezintă un alt obiectiv important al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
Concret, domia sa a declarat că „cheul acestui important port dunărean va fi refăcut, iar platformele portuare vor fi reabilitate, ca și drumul de acces în Port”.
Alte lucrări anunțate de ministrul Grindeanu în Portul Turnu Măgurele se referă la alimentarea cu apă a navelor, alimentarea cu apă pentru combaterea incendiilor, precum și evacuarea apelor pluviale, prin rigole amplasate paralel cu cheul.
În consecință, aștept din partea conducerii Ministerului Transporturilor și Infrastructurii răspunsuri pertinente la următoarele întrebări:

1. În ce stadiu sunt în prezent lucrările de modernizare a infrastructurii aferente Portului Turnu Măgurele?
2. Care a fost alocarea din bugetul MTI pentru realizarea acestor obiective în acest an?
3. Care este creșterea preconizată a volumului de mărfuri, în urma realizării investițiilor din acest important port dunărean?

Sunt convinsă că proiectul de modernizare și dezvoltare a infrastructurii portuare în Portul Turnu Măgurele își va atinge obiectivul scontat, respectiv creșterea volumului de mărfuri tranzitate prin acest port important al României și îmi exprim speranța că proiectul investițional va fi finalizat conform contractului.

Deputat PNL Teleorman,
Maria STOIAN