Connect with us

Știri

Acțiunea „Blocada” la propriu! Polițiștii de la secția Nanov au făcut praf traficul rutier la Buzescu/VIDEO

Publicat

de

Spre sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți polițiști de la secția Nanov au fost implicați în acțiunea „Blocada”, derulată la nivel național.

Mai exact, câțiva agenți fără veste reflectorizante și fără caschete au năvălit pe șosea, cu scopul de a produce „rezultate” pentru instituție, prin sancționarea șoferilor „necorespunzători”.
Teoretic, scopul acțiunii este unul bun, însă practica ne omoară, mai ales atunci când cei care aplică legea uita că trebuie să aibă și o prestanță corespunzătoare.
Mai exact, polițiștii de la Nanov implicați în „Blocada” au blocat circulația, după ce au avut geniala idee de a opri mașini în curbă și în dreptul străzilor laterale. Nu știm dacă haosul pe care l-au creat pe șoseaua intens circulată dintre Alexandria și Roșiori a fost interpretat ca sarcină de serviciu, având în vedere numele acțiunii. Cert este că, la un moment dat, toată lumea se încurca de toată lumea, în timp ce mai mulți polițiști umblau brambura pe mijlocul străzii, în noapte, fără veste reflectorizante, dar cu pretenții de organ al statului.
Ca și cum nu ar fi fost de ajuns că păreau veniți de la un șpriț cu vecinul, au mai abordat și o atitudine parțial deviantă. În loc să ceară „documentul de identitate” unui bărbat care filma, i-au cerut legitimația de serviciu și explicații cu privire la programul de lucru, abordare care excede competenței legale și miroase puțin a „abuz de funcție”.
Cu privire la prestația agenților care au acționat la Buzescu, am cerut un punct de vedere oficial Inspectoratului de Poliție Teleorman. Purtătorul de cuvânt al instituției, Daniela Pășu, colegă de tură cu unul dintre polițiștii din imagine, pe vremea când activau împreună la Ordine Publică în Alexandria, ne-a informat că se fac verificări cu privire la ținuta polițiștilor, dar că asta nu este un motiv de contestație pentru șoferii sancționați. Practic, o scurtă bătaie de câmpi, pentru că nimeni nu întrebase nimic de contestații și șoferi amendați, asta dupa ce, telefonic, ne-a reproșat că la accidentele rutiere suntem mai mulți jurnaliști decât autorități, fără vreo legătură cu solicitările noastre. Atât s-a putut.

Vezi mai mult
1 Comment

1 Comments

  1. Petre Samuel

    noiembrie 15, 2023 at 8:53 am

    Legea 218/2002,art.34,pct.3-6
    (3) Stabilirea identităţii unei persoane se face pe baza actelor de identitate. Atunci când persoana nu poate prezenta un act de identitate, stabilirea identităţii se realizează pe baza unui act prevăzut cu fotografie sau a declaraţiilor acesteia, precum şi a verificărilor poliţistului, realizate pe loc, în bazele electronice de date la care are acces potrivit legii.

    (4) La solicitarea poliţistului, persoana are obligaţia de a înmâna acestuia actele prevăzute la alin. (3) şi de a comunica informaţiile necesare stabilirii sau, după caz, verificării identităţii sale.

    (5) Atunci când măsurile prevăzute la alin. (3) nu au permis stabilirea identităţii, pentru realizarea acestui scop, poliţistul este îndreptăţit să procedeze la:

    a) identificarea unei alte persoane care poate oferi informaţii cu privire la identitate, dacă este posibil;

    b) fotografierea, luarea şi procesarea amprentelor, semnalmentelor şi semnelor particulare ale persoanei;

    c) să facă publică, prin orice mijloace, o fotografie, înregistrare, schiţă sau descriere a persoanei, dacă există o convingere rezonabilă că această măsură va ajuta la stabilirea identităţii persoanei.

    (6) Măsurile prevăzute la alin. (5) se realizează chiar şi în lipsa consimţământului persoanei. Publicitatea se realizează exclusiv în scopul identificării persoanei, cu respectarea prezumţiei de nevinovăţie.

    Eu as critica pe politistii daca nu au procedat la legitimare si doar au zis, iar daca „regizorul” nu s-a legitimat trebuia sa fie amendat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *