Connect with us

Știri

Este oficial! Spitalul Județean Alexandria va avea o clădire nouă și heliport pentru elicopterul SMURD!

Publicat

de

La Spitalul Județean Alexandria se va construi un corp nou de clădire, cu regim de înălțime S+P+5E și o suprafața construită de 1.145 mp, în care vor fi relocate toate secțiile care în prezent funcționează în cadrul corpului C al spitalului: radiologie, centru de hemodializă, farmacie, ambulatoriu spitalizare de zi, saloane spitalizare de zi, secție nou-născuți, ATI, șase săli de operație, cabinete și laboratoare medicale.

Proiectul finanțat prin CNI prevede și un heliport pe acoperișul clădirii, unde va ateriza elicopterul SMURD pentru a prelua pacienții.
Anunțul a fost făcut luni dimineață, în curtea unității sanitare, într-o conferință de presă comună a președintelui Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, și a directorului general al Companiei Naționale de Investiții (CNI ), Manuela Pătrășcoiu.
După finalizarea lucrării, noua clădire va intra în patrimoniul Consiliului Județean Teleorman, care are în administrare și Spitalul de Urgență din Alexandria.
La eveniment au fost prezenți și primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, directorul spitalului, Alexandru Dobre, proiectantul și constructorul.
CNI este compania care a finanțat și proiectele Casa de Cultura din Alexandria și Stadionul Municipal, însă ambele au rămas nefinalizate din cauza constructorilor.
În cazul Spitalului Județean, autoritățile și constructorul promit că proiectul se va derula conform planului. Finanțarea este asigurată prin Banca Europeană de Investiții și bugetul de stat, iar câștigătorul licitației este cunoscut în domeniu ca „firmă serioasă”, două amănunte care, teoretic, ar trebui să conteze în buna desfășurare a proiectului, al cărui termen de finalizare este anul 2025.