Connect with us

Știri

Alexandria va avea cinsprezece stații cu 300 de biciclete electrice și clasice, după modelul orașelor mari!

Publicat

de

Autoritățile locale din municipiul Alexandria, județul Teleorman, au achiziționat echipamente pentru amenajarea unui sistem de Bike Sharing, care include stații publice de biciclete, prin intermediul cărora se pot închiria și returna bicicletele în mod neasistat.

În acest sens, vor fi amplasate 15 stații bike sharing de 20 de locuri și 7 statii bike sharing de 40 de locuri.
Cei care doresc să închirieze aceste mijloace de transport, pentru deplasare rapidă în cele mai importante zone ale orașului sau pur și simplu pentru a face mișcare în aer liber, se vor autentifica prin aplicația existentă la fiecare stație direct cu telefonul.
Cetătenii vor avea la dispoziție 300 de biciclete, 75 electrice și 225 clasice, toate ergonomice și unisex, construite dintr-un aliaj ușor și prevăzute cu sistem antifurt, sistem de frânare pe ambele roți și GPS.
Stațiile de bike-sharing vor fi amplasate pe străzile Dunării, Turnu Măgurele și București.
Străzile pe care vor fi amenajate pistele sunt strada Dunării, strada București, stradaTurnu Măgurele, strada Dr.Stâncă, strada Ion Creangă și strada Mircea cel Bătrân.
Achiziția biciletelor și sistemul de Bike Sharing fac parte din proiectul “Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport ecologic”, Programul Operațional Regional 2014-2020.