Connect with us

Politică

„Dacă nu pleacă el, plecăm noi”. Vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Florescu, a fost dat afară de la ședința PNL!

Publicat

de

PNL Teleorman s-a confruntat cu o serie de schimbări în ultimul an, iar una dintre cele mai importante este „trădarea” unor oameni de partid care au avut poziții importante în filiala județeană.

După plecarea consilierului județean Florică Mara, a urmat și vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Florescu, numit de liberali pentru una dintre aceste două funcții care le reveneau de drept, în urma rezultatelor obținute la alegerile din 2020. Unul dintre cele mai importante motive care au stat la baza excluderii lui Mara și radierii lui Florescu a fost „afilierea” la PSD Teleorman, unde, sustin liberalii, ambii ar lucra împotriva PNL.
Nici Mara, nici Florescu nu au acceptat excluderea din partid, cu toate că așa că au acționat pe toate căile legale împotriva votului colegilor din Biroul Politic Județean, convinși fiind ca această decizie aparține doar președintelui PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, care, susțin cei doi, i-a eliminat pentru că nu au fost de acord cu deciziile lui.
Între timp, conducerea centrală a Partidului Național Liberal a decis să îi ceară demisia lui Eugen Pîrvulescu, care s-a retras din funcția de conducere, iar ce a urmat a provocat un adevărat haos printre primarii teleormăneni.
După ce a fost numit un președinte interimar de la București, în persoana senatorului Ciprian Pandea, PNL Teleorman a pierdut mai mulți edili care s-au îndreptat spre PSD Teleorman, unde au considerat că vor avea parte de stabilitate politică.
La aproape o lună distanță de la demisia senatorului Pîrvulescu, conducerea județeană a reușit să își cunoască noul șef, care a venit la Alexandria însoțit de coordonatorul de zonă, Iulian Dumitrescu, președinte al PNL Prahova.
Deși această întâlnire s-a dorit a fi una cât se poate de privată, pentru a fi tranșate probleme sensibile apărute în organizatia județeană, liberalii prezenți s-au trezit în sală cu „radiatul” Adrian Florescu.
Prezența acestuia i-a nemulțumit pe cei mai mulți și i s-a cerut să părăsească ședința. Inițial, Adrian Florescu a refuzat să plece, susținând că are tot dreptul să fie acolo, legal vorbind, însă a acceptat să părăsească sala doar dacă i-o va cere noul președinte al filialei județene.
Acesta a fost momentul care i-a iritat pe primarii liberali, prezenți aproape toți la această întâlnire pentru a-și exprima nemulțumirile cu privire la degringolada în care a fost adusă organizația din Teleorman în urma demisiei lui Pîrvulescu.
Aflați oricum într-o stare de tensiune din cauza situației politice actuale, primarii s-au adresat noului președinte și i-au cerut să plece fostul coleg, Adrian Florescu, pe care nu îl mai consideră liberal de-al lor: „dacă nu pleacă el, plecăm noi”, a fost poziția acestora în fața președintelui interimar.
Într-un final, liberalii au numit aceast episod „mic inconvenient” și au continuat ședință.
În principal, cei prezenți au transmis conducerii centrale nemulțumirile lor și au cerut să fie organizate alegeri în PNL Teleorman cât mai repede, dorință pe care președintele interimar Ciprian Pandea i-a asigurat că o respectă și o va transmite mai departe la București. Principala dorintă a primarilor liberali a fost ca PNL Teleorman să revină la stabilitate politică, cu o conducere județeană aleasa de ei, nu impusă de la Centru, astfel încât să nu fie forțați de împrejurări să părăsească partidul în prag de alegeri.