Connect with us

Politică

Cei de la USR nu mai iubesc DNA de când sunt cercetați ai lor! Acum sunt solidari cu „penalii”!

Publicat

de

Dosarul penal în care sunt cercetați Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, foști miniștri ai sănătății în guvernarea Câțu, din partea USR, a adus mari schimbări de mentalitate în rândul celor care făceau lobby pentru procurorii Anticorupție.

Pe străzi, în mediul online, prin Parament și, în general, cam peste tot, cei de la USR erau primii fani ai instituției care vânează politicieni corupți și cereau permanent noi dosare penale pentru diverși politicieni, întâi de la PSD, apoi de la PNL, după ce s-a rupt lanțul coaliției cu liberalii.
Nu este cazul să vă mai explicăm de ce au ajuns miniștrii USR la DNA, pentru că această știre apare deja peste tot. Amintim doar că acuzațiile sunt de „abuz în serviciu”, pentru achiziționarea necontrolată a dozelor de vaccinuri antiCovid. În aceeași speță este urmărit penal și fostul premier liberal Florin Câțu, fără de care „tranzacția” nu ar fi fost posibilă.
Odată cu această „bombă” media, cei de la USR și „afiliații” lor au sărit ca arși, acuzând DNA că fabrică dosare și nu este o instituție la fel de „cinstită” cum era când cerceta pesediști, de exemplu.
Vlad Voiculescu, care a fost citat la DNA, vineri, a transmis o declarație de presă redacțiilor de știri, cu privire la cât este de cinstit, în mare, și cât de rău este Parchetul Anticorupție.
Chiar și președintele USR, Cătălin Drulă, s-a poziționat anti DNA în acest caz, conform reacției sale publice cu privire la acest subiect.
În acest context, având în vedere că procurorul de caz este același care l-a trimis în judecată pe Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, se conturează două situații cel puțin bizare:
1. Reacția mai marilor USR și afirmațiile cu privire la „cazuri fabricate” sunt bazate pe ceva ce ei știu exact că se întâmplă, din experiența vremurilor bune cu „ciuma roșie”, când sărbătoreau în piața publică dosarele DNA în care erau cercetați „penalii” de la alte partide, în special de la PSD.

2. DNA nu le mai oferă protecție, semn că instituțiile care schimbă paradigma în România nu mai agreează acest partid #rezistent la…transfer, semnalând că a început declinul acestuia.

Alături de „penalii” USR sunt și colegii din teritoriu, ceea ce ne-a făcut să credem că, totuși, USR are o mare calitate politică: SOLIDARITATEA, pe care în 2023 nu o mai vedem la nici o altă formațiune politică din România.
Redăm în pasajul următor declarația fostului ministru Vlad Voiculescu, transmisă cu câteva ore înainte de audierile DNA:
Merg astăzi la DNA ca să aud pentru prima dată cum se justifică deformarea realității și lansarea unor acuzații defăimătoare de către o instituție a statului român. 
Acuzațiile actuale par ridicole, lipsite de orice suspiciune de corupție. România a cumpărat, de fapt, mai puține doze de vaccinuri per capita decât majoritatea țărilor UE în 2021. Nu există nici un comportament neobișnuit sau corupt în această situație.
România, prin mecanisme europene, a avut acces la vaccinuri în timp util, înaintea altor zeci de țări din lume și asta a salvat vieți și a redeschis economia.
„În calitate de fost ministru al Sănătății, deciziile privind vaccinarea nu au fost în mâinile mele, deși în cele 3 luni de mandat am militat permanent ca Ministerul Sănătății să fie implicat.
Oricât de greu ar fi de crezut, Ministerul Sănătății în acea perioadă nu a fost parte a deciziilor legate de vaccinare, dar acesta este adevărul. Asta nu înseamnă că nu am făcut tot ceea ce mi-a stat în putință. Eforturile mele și ale echipei, în cele 3 luni de mandat, au fost concentrate atunci pe asigurarea accesului egal la vaccinuri, deschiderea spitalelor pentru bolnavii cronic și conceperea PNRR pe sănătate.
Dincolo de persoanele cărora li se repartizează acum vina, “vina” în sine este de ordinul ridicolului. Fără să existe absolut niciun indiciu sau măcar vreo suspiciune de corupție, acuzația este că cineva din România ar fi cumpărat (nu știm raportat la ce) prea multe vaccinuri. În fapt, oricât de antipatic mi-ar fi mie domnul Cîțu – cel care lua deciziile, la inițiativa domnului Gheorghiță și în acord permanent cu președintele Iohannis – România a făcut atunci ceea ce a făcut fiecare țară din Uniunea Europeană! 
Și atunci, despre ce poate fi acest dosar dacă nici corupție nu avem, nici un comportament aberant al României?”