Connect with us

Politică

S-a închis la PNL Teleorman! Nicolae Ciucă s-a numit interimar și a dizolvat toată conducerea județeană!

Publicat

de

PNL Teleorman se află într-o situație fără precedent. După ce președintelui ales Eugen Pîrvulescu i-a fost cerută demisia de către mai marii de la București și a fost numit un președinte interimar, în persoana senatorului de Călărași, Ciprian Pandea, organizația județeană a intrat în degringoladă.

Mai mulți primari de bază au părăsit partidul și au plecat spre PSD Teleorman, în timp ce unii au rămas alături de fostul președinte Pîrvulescu.
De când conducerea centrală a luat decizia de a numi un interimar din altă zonă, la conducerea PNL Teleorman, a avut loc o singură ședință a Biroului Politic Județean, cu noul președinte și coordonatorul de zonă, Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
Evident, nici unul dintre ei nu era familiarizat cu județul, așa că primarii încă liberali au cerut să fie organizate alegeri, cât mai repede, în luna Decembrie a acestui an.
Cererea nu a fost agreată de președintele Nicolae Ciucă, care a decis să se autonumescă el președinte de partid la Teleorman, ca interimar, având în vedere că mandatul senatorului Pandea a expirat, acesta fiind valabil doar 30 de zile. Noile decizii au fost luate de conducerea centrală in cadrul Biroului Politic Național, după ce, conform surselor noastre, interimatul I s-ar fi propus deputatului Costel Barbu, care a refuzat.
Nicolae Ciucă a dizolvat și Biroul Politic Județean al PNL Teleorman, astfel că niciunul dintre cei care făceau scut în jurul senatorului Pîrvulescu nu mai are vreun cuvânt de spus în partid, cel puțin până la noi alegeri.
Între timp, PSD și AUR prind avânt în județ.
Surse politice ne-au confirmat faptul că exodul spre social democrați este atât de mare, încât președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, își permite să trieze din cererile aleșilor locali.
PNL Teleorman a fost una dintre organizațiile de top la nivel național, în ceea ce privește rezultatele obținute la alegerile din 2020.
Organizația a obținut locul trei pe țară, însă a intrat în declin odată cu scandalurile ce au măcinat partidul la nivel central, în ultimii ani.