Connect with us

Știri

Elev agresat la Școala „Ștefan cel Mare” din Alexandria! Directorul nu a anunțat incidentul la Inspectoratul Școlar, considerând că a fost o joacă!

Publicat

de

Părinții unui elev de clasa a VI a acuză conducerea Școlii „Ștefan cel Mare” din Alexandria, județul Teleorman, de „mușamalizare” a unui incident petrecut luni după amiază, în urma căruia copilul lor de 12 ani ar fi ajuns la spital.

Incidentul ar fi avut loc în timpul unei pauze dintre ore, iar elevul de clasa a VI a ar fi fost agresat de colegi imediat după ce profesorul ar fi ieșit din sala de curs.
Părinții au aflat despre incident abia când copilul a terminat orele, iar ce a urmat pare, conform acestora, „un film prost regizat”.
Imediat după ce au aflat de la copil ce a pățit la școală, a fost anunțată diriginta clasei și, ulterior, conducerea unității de învățământ, despre faptul că elevul lor a fost agresat în timp ce se afla la școală.
În aceeași seară, directorul școlii a comunicat cu părinții și a primit fotografii cu urmele pe care copilul le avea pe corp, una dintre acestea fiind de mușcătură.
După vizionarea imaginilor de pe camerele de supraghere, s-a ajuns la concluzia că a fost vorba de „o joacă între copii”, nicidecum o agresiune, variantă ce i-a nemulțumit pe părinții elevului agresat, care l-au anunțat pe directorul Cristian Marin că vor depune plângere la poliție și vor obține un certificat medico-legal pentru copilul lor.
Dealtfel, medicul pediatru care a examinat minorul în seara incidentului a confirmat că este vorba despre „agresiune în mediul școlar” și a menționat inclusiv urma de mușcătură de pe corpul băiatului.
Cu privire la acest incident, am contactat Inspectoratul Școlar Județean, de unde am aflat că nimeni nu a sesizat instituția cu privire la acest conflict.
Ulterior, l-am contactat și pe directorul unității de învățământ, Cristian Marin,  pentru precizări. Acesta susține că acuzațiile de „mușamalizare” sunt nefondate, nu a avut nici un moment această intenție și nu și-ar permite așa ceva.  Nu a anunțat incidentul la ISJ deoarece a considerat că „a fost o joacă” de copii, fără urmări grave dar a deschis totuși o anchetă internă și a stat de vorbă cu toți părinții copiilor implicați.
Nu a considerat că este necesar să anunțe Inspectoratul școlar, pentru că nu a cunoscut amănuntele acestui incident. Directorul afirmă că nu a fost informat înainte de ședința cu părinții despre faptul că elevul a ajuns la spital luni seară, motiv pentru care a tratat incidentul că pe ceva trecător și nevinovat, mai ales că elevul agresat a venit la școală a doua zi și a participat la orele de curs ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Întâlnirea cu părinții s-a încheiat brusc, după mai multe discuții în contradictoriu, fără nici un rezultat.
Părinții copilului agresat sunt revoltați de reacția cadrelor didactice cu privire la acest conflict și sunt hotărâți să urmeze toate căile legale pentru a se stabili răspunderea fiecăruia în acest caz, care, în opinia lor, este unul evident  de bullying, fenomen periculos pe care instituțiile statului, cel puțin la nivel declarativ, îl tratează cu acțiuni permanente de prevenire și combatere.