Connect with us

Știri

Se mișcă lucrurile! Polițiștii din Teleorman au blocat vânzarea a peste 500 de kilograme de articole pirotehnice. Doi bărbați au ajuns în arest/FOTO

Publicat

de

Zilele trecute ne întrebam, într-o postare pe facebook, cum este posibil să facem slalom printre petarde interzise de lege, în timp ce IPJ Teleorman desfășoară tot felul de activități cu privire la depistarea celor care comercializează astfel de articole.

De ce ne întrebăm? Pentru că realitatea din teren nu se potrivea deloc cu comunicările. Petardele răsunau pe toate străzile și în scări de bloc, mai ales după lăsarea întunericului, iar acțiunile polițiștilor în acest sens păreau inexistente sau fără finalitate.
Din fericire pentru contribuabilii care așteaptă măsuri coerente pe acest palier, iată că lucrurile au început să se miște.
În ultima săptămână au avut loc mai multe percheziții domiciliare, în mai multe localități din Teleorman.
Ultima captură a polițiștilor depășește cantitatea de 500 de kilograme articole pirotehnice. Vânzarea către publicul larg a fost blocată în urma executării a trei mandate de percheziție, în localitatea Roșiori de Vede.
Potrivit IPJ Teleorman, cele trei percheziții au avut loc miercuri, 20 decembrie, la locuințele a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 55 de ani.
În urma activităților, desfășurate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operațiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, la unul dintre imobile, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 500 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile P1, F2 și F3.
Față de două dintre persoanele bănuite, doi bărbați, de 31 și 34 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, urmând a fi prezentați instanței de judecată. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede. La activități au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Teleorman. Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis IPJ Teleorman.