Connect with us

Știri

Fostul administrator al Primăriei Alexandria, legături cu fosta securitate confirmate de CNSAS! Decizia nu este definitivă/VIDEO

Publicat

de

Cunoscutul consilier local Gabriel Bulumac a marcat evenimentul organizat la Biblioteca Județeană Marin Preda, în cadrul proiectului „Demnitate și curaj”, printr-o dezvăluire publică cu privire la colaborarea unui înalt funcționar din Primăria Alexandria cu fosta securitate.

Anunțul a venit ca o „faptă bună” în memoria celor care au murit în 1989 pentru România liberă și democrată.
Sesizarea către CNSAS a fost făcută chiar de Gabriel Bulumac, în anul 2021, iar în acest moment există un proces pe rol în urma căruia se va stabili exact dacă Ștefan Tăbăcitu, căci despre el este vorba, a fost colaborator al securității și în ce a constat această colaborare, pentru că „Poliție Politică” și „Colaborator” sunt două noțiuni complet diferite.
Reamintim că Ștefan Tăbăcitu nu mai este administrator al municipiului Alexandria, din iulie 2023. Acesta a demisionat, din motive încă neclare și ținute la „secret” de PSD, partidul din care face parte, pentru că, după cum se cunoaște, social democrații au știut mereu să se ferească de „poale în cap” atunci când au avut probleme interne.
Dezvăluirea consilierului Bulumac cu privire la fostul administrator municipal se vrea a fi și o victorie politică, după cum reiese dintr-o postare pe pagina sa oficială de facebook. Liderul liberalilor din Consiliul Local al municipiului Alexandria îl numește pe Tăbăcitu „coropișniță” și consideră că adversarii politici de la PSD Teleorman au primit încă o palmă prin această dezvăluire. Despre”colaborarea cu fosta securitate”, Ștefan Tăbăcitu susține că este o chestiune de interpretare.
Cei care au avut funcții pe vremea lui Ceaușescu știu exact că atunci securitatea avea totul sub control. Eu lucram la Hotelul Partidului, în Alexandria, unde eram responsabil de primirea delegațiilor străine care veneau la noi în scop profesional. Când veneau străini, aveam obligația să predăm pașapoartele lor la securitate, care înapoia documentele atunci când plecau. Eu nu aveam de ales, asta era legea atunci. E o chestiune de interpretare. Dacă asta înseamnă colaborator al securității, atunci înseamnă că toți cei care am lucrat în domenii ce aveau legătură cu cetățeni străini am fost colaboratori”, a declarat Ștefan Tăbăcitu.