Connect with us

Politică

Nicolae Ciucă la pomana porcului în Teleorman, la Călmățuiu de Sus: „Știu să și socializez, să și muncesc”

Publicat

de

Fostul premier Nicolae Ciucă, președinte al Partidului Național Liberal și, mai nou, președinte al PNL Teleorman, a venit în județ, joi, pentru o nouă întâlnire cu primarii liberali și alți membri din conducerea organizației județene.

Vizita programată pentru numirea Biroului Politic Județean s-a terminat la Călmățuiu de Sus, unde noul președinte a primit o invitație încă de data trecută, de la trezorierul partidului și viceprimar în comuna menționată, Bogdan Udrea, pentru o „pomana porcului corectă”.
La prima vizită, cea de tatonare reciprocă, viceprimarul liberal de la Călmățuiu de Sus s-a ridicat și i-a lansat o provocare fostului premier: „Dacă sunteți un adevărat președinte, veniți la mine la pomana porcului”.
Ca să arate că nu e rigid și știe să și socializeze în afara întâlnirilor oficiale, generalul Ciucă a acceptat invitația și a onorat-o: „Voi veni, știu să și socializez, să și muncesc”.
Așa că „minunea” s-a întâmplat. După ședința în care toți primarii care au dorit asta au fost numiți în BPJ, s-a plecat spre Călmățuiu de Sus cu alai și SPP, pentru că Nicolae Ciucă beneficiază de pază și protecție, conform legii, ca președinte al Senatului României.
Deși la întâlnirea oficială au fost prezenți aproape toți primarii liberali care au rămas în partid, la „partea a doua” au lipsit mulți.
Surse politice ne-au confirmat faptul că edilii s-au scuzat, invocând diverse motive, și au anunțat că nu vor participa la „pomana porcului”, o parte dintre aceștia fiind deranjați de faptul că această „socializare tradițională” are loc acasă la un viceprimar.