Connect with us

Știri

Crăciunul între spiritualitate și tradiții păgânești! Preotul Iustinian Oprina de la mănăstirea protejată de Dumnezeu, despre suflet și obiceiuri/VIDEO

Publicat

de

Mănăstirea Sfântul Ioan Valahul din satul Poiana, comuna Ciuperceni, județul Teleorman, a devenit în ultimii ani, dintr-o ruină abandonată de timp și pierdută în istoria locului, un adevărat colț de rai în care credința și energia pozitivă cuprind orice suflet, imediat ce îi trece pragul.

Se spune că acest loc este protejat de Dumnezeu, iar bătrânii satului încă își mai amintesc că cei care au încercat să distrugă mănăstirea, în trecut, au fost împiedicați în ultimul moment de tot felul de întâmplări greu de explicat, semn că voia lui Dumnezeu era ca această biserică să rămână acolo.
După zeci de ani în care a fost abandonată în mijlocul câmpului, un preot călugăr, Iustinian Oprina, a fost ales să readucă măreția lăcașului de cult, deși, inițial, după cum ne-a mărturisit părintele, nici nu a vrut să audă de acest loc. Numai că, atunci când a ajuns aici, s-a întâmplat ceva care i-a topit inima.
Deși nu i-a fost deloc ușor și au existat momente când părea că totul este pierdut, părintele Iustinian a avut parte, de fiecare dată, de minuni. Dumnezeu a lucrat prin oameni care l-au sprijinit de fiecare dată când a avut nevoie și a reușit să facă dintr-un loc părăsit, o lume de poveste, în care liniștea, frumosul și credința învăluie fiecare om care îi trece pragul.
Pentru părintele
Iustinian Oprina Crăciunul înseamnă mult mai mult decât o sărbătoare, înseamnă lumină, dragoste și poveste. Așa că, în acest an, cu ajutorul unor oameni de bine, a reușit să facă din curtea mănăstirii o lume magică, plină de culoare, pentru ca toți cei care vin în vizită să se bucure și să simtă cu adevărat Sărbătoarea Nașterii Domnului.
Oamenii încă nu vin la această mănăstire așa cum și-ar fi dorit părintele, însă, atunci când cineva o vizitează, inima i se umple de bucurie.
Toti copiii care au călcat pragul mănăstirii au primit cadouri și au admirat spectacolul de lumini, renii și sania lui Moș Crăciun.
Pentru părintele Iustinian, Crăciunul înseamnă doar smerenie și dragoste. Nu face pregătiri speciale și nu pregătește munți de mâncare, dar sărbătorește prin rugăciune și mulțumire pentru tot ce a îngăduit Dumnezeu să primească.
Părintele Iustinian consideră că oamenii au pierdut sensul Crăciunului într-o lume tot mai agitată și îndepărtată de dragoste și bunătate. Nu au timp pentru familie, nu se mai bucură de lucrurile frumoase și partea spirituală este ignorată în favoarea ispitelor comerciale care îi țin captivi într-o lume anostă, ce distruge adevăratele valori.

Poarta Mănăstirii Sfântul Ioan Valahul este deschisă pentru toată lumea. Chiar dacă mai este drum lung până va fi total reconstruită, oamenii pot simți aici adevărata credință, iar sentimentul de pace sufletească este mult mai intens decât în alte locuri.
Cei care doresc să o viziteze sunt așteptați cu drag să pășească in acest loc de poveste.
Preotul Iustinian Oprina poate fi contactat la numărul de telefon 0769091861 sau prin mesaj privat pe pagina de facebook „Manastirea Sfantul Ioan Valahul”.
De asemenea, toți cei care doresc să contribuie financiar la acest proiect spiritual pot face o donație în conturile mănăstirii deschise la Banca Comerciala Română:
Cont Lei:
RO96RNCB0247163508080001
Cont Euro:
RO69RNCB0247163508080002