Connect with us

LifeStyle

Bilanțul sărbătorilor de iarnă în Alexandria și incendiul dintre ani! Pompierii au început 2024 ca eroi locali!

Publicat

de

Noaptea dintre ani a adus mult haos în capitala judetului Teleorman, Alexandria. Noul 2024 ne-a prins încă în „tranșee”, deși autoritățile locale au intentionat să gestioneze situația, anunțând finalizarea acestora în 2023.

Numai că, socoteala de la primărie nu s-a potrivit cu socoteala firmei Teldrum 2, așa cum este numită de presa locală, pe bună dreptate, societatea care a câștigat licitația pentru lucrările din Alexandria, executate pe fonduri europene.
Pentru cei care nu știu, menționăm că firma care se „zbate” pentru reconstrucția centrului pietonal este, practic, tot Teldrum, cu altă denumire. Aceleași utilaje, aceeași oameni și aceleași legături rămase în epoca Dragnea.
Din mai multe surse, care din motive obiective nu doresc să apară public, deocamdată, și să spună ce se întâmplă de fapt, am aflat și povestea acestui eșec edilitar, care poate fi frumos la final, dar cu ce preț?
Despre acest subiect vom reveni cu un material separat, pentru că sunt multe de…dezvăluit, mai ales că toate informațiile duc spre un sabotaj pe față, amestecat cu interese comerciale de moment și frustrări politice mai vechi.
Revenind la noaptea dintre ani, Alexandria a intrat în 2024 trist și periculos în același timp. Nu a existat foc de artificii organizat și nici spectacole de lumini. Ar fi fost și culmea, în condițiile date, să vedem pe SICAP cheltuieli cu așa ceva, când problemele ce ar trebui rezolvate se află, încă, în plin sezon.
Din punctul nostru e vedere, ar fi fost mai mult decât penibil din partea autorităților locale să inițieze petreceri între 2023 și 2024.
Faptul că oamenii din Alexandria, care au petrecut revelionul pe plan local, nu au avut unde să iasă, a venit la pachet cu un haos fără precedent. Fiecare a aruncat de la balcon sau din mijlocul străzii cu ce a apucat, pocnitori, petarde interzise, artificii și alte materiale pirotehnice. A fost un haos de nedescris, un fum de nu mai vedeai la zece metri în jurul tău, animalele fugeau care încotro traumatizate, iar spectacolul, mai mult sinistru decât frumos, s-a încheiat cu un incendiu la un depozit de materiale de construcții.
La trecerea dintre ani, magazinul depozit Casa Verde a luat foc, din cauza unor „fumigene” aruncate chiar în curtea societății. Pericolul de extindere era iminent, mai ales că în zona focarului existau multe materiale inflamabile.
Din fericire, pompierii au ajuns la fața locului în maxim trei minute, au izolat flăcările și le-au stins în timp record, în aplauzele celor care au asistat fie de afară, fie de la balcon, la toată intervenția. Și pentru că toată lumea a lăudat intervenția celor de la ISU și rapiditatea cu care au ajuns la fața locului, am încercat să aflăm și cum au reușit să facă din prima intervenție a anului 2024 un succes absolut.
Ei bine, la 12 noaptea, autospecialele pompierilor se aflau deja în fața unității, iar pompierii erau deja echipați și pregătiți pentru apeluri de urgență. La ISU este și o tradiție ca momentul ZERO dintre ani să îi prindă afară, pe stradă, cu mașinile pregătite, dar și o precauție profesională.
Asa se face că anul a început cu un succes deplin pentru pompierii teleormăneni, care a venit la pachet și cu un boost de apreciere publică.
Succesul intervenției a fost facilitat și de proprietarii depozitului care s-a aprins, pentru că, trebuie menționat, Casa Verde este absolut securizată la incendii, respectând toate normele în domeniu și chiar adăugând în plus sisteme care să contribuie la diminuarea pagubelor în astfel de cazuri.
În România, legea permite oricui dorește să arunce artificii unde i se năzare, în noaptea dintre ani, între anumite intervale orare. Lăsând la o parte faptul că nimeni nu respectă nimic în acest sens și este destul de greu să îi depistezi pe cei care au găsit în petarde o metodă de distracție, nu putem să nu evidențiem pericolul care apare la fiecare pas în astfel de cazuri. Animalele sunt traumatizate, oamenii sunt răniți, proprietățile iau foc din cauza unor inconștienți, în timp ce legiuitorii noștri ne trimit mesaje de sănătate și urări în care ne doresc să fim bine. Păi, nu prea suntem. Doar voi sunteți. Aveți venituri grase pentru a vota legi care ne afectează în mod negativ, iar ceea ce este cu adevărat important pentru români nu contează pentru voi. Așa a ajuns AUR un pericol iminent pentru actuala clasă politică, iar Simion un fel de „Omul Paiangăn” care ne scoate din sărăcie.
Va fi un an greu, cu patru rânduri de alegeri, iar politicienii momentului vor încerca să bifeze cât mai multe realizări pe placul unei anumite categorii sociale, în detrimentul altei categorii. Depinde fiecare ce „public” țintește. Vom asista la drame, acuzații, dezvăluiri și denunțuri controlate, acolo unde nu se poate altfel, iar din campaniile electorale vor face parte, cu sau fără voia lor, s-o procurorii DNA. Va fi un an interesant, iar suma alegerilor noastre ne va da viitorul, care poate fi sumbru sau echilibrat.