Connect with us

Știri

Legea este doar pentru agenți! Șeful Biroului Ordine Publică Alexandria băuse la birou pentru Sfântul Ion!

Publicat

de

Cazul șefului de la Ordine Publică din Poliția Alexandria, care a fugit de agenții de la Serviciul Rutier când au vrut să îi testeze alcoolemia, se extinde.

Cu această ocazie, ies la iveală și alte amănunte care nu numai că sfidează legea, ci și cetățenii acestui oraș.
Surse din Poliția Alexandria ne-au confirmat faptul că, în seara în care Ion Mirea, șeful Biroului Ordine Publică, s-a urcat la volan și a lovit două mașini la plecarea de pe loc, băuse în sediul instituției, în contul zilei numelui său, ce urma peste două zile, duminică, de Sfântul Ion.
Reamintim că vineri seara, în jurul 20.00, IPJ Teleorman a ajuns în centrul unui nou scandal. Șeful Biroului Ordine Publică de la Poliția Alexandria a condus mașina personală, deși consumase alcool înainte, la birou, impreună cu mai mulți colegi.
La plecare, a lovit două mașini chiar în fața instituției, însă a mai mers câțiva zeci de metri. A oprit pe dreapta, apoi a coborât din mașină pentru a evalua pagubele. Între timp, un echipaj de la Serviciul Rutier a ajuns la fața locului, anunțat de un martor care a asistat la toată scena și care le-a transmis polițiștilor că „un șofer care se clătina s-a urcat la volan, a lovit două mașini și a plecat”. La vederea colegilor de la Rutieră, Mirea, care nu se afla lângă mașină în acel moment, a fugit printre blocuri, în ciuda solicitărilor de a rămâne pe loc pentru a fi testat cu aparatul alcooltest.Timp de câteva ore bune, nimeni nu a reușit să mai ia legătura cu șeful fugar. Și-a închis telefonul și s-a ascuns, lăsând mașină abandonată pe carosabil.
Cel mai probabil, cunoscând prea bine portițele legislative, șeful de la Ordine Publică s-a gândit că poate scăpa basma curată dacă dispare și se preface că nu a auzit solicitările agenților, având în vedere că nu se poate spune că „a părăsit locul accidentului”, fiind vorba despre un accident soldat doar cu pagube materiale.
Cu toate acestea, Ion Mirea s-a ales cu dosar penal pentru sustragere de la recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, dosar care rămâne de văzut cum se va finaliza.
Între timp, noul șef al IPJ Teleorman, Bogdan Petrică, a dispus separat o anchetă prin Control Intern, cu privire la această situație, pentru a fi luate măsurile legale și din punct de vedere al procedurilor MAI, până la finalizarea dosarului penal.