Connect with us

Politică

Scandal la PNL! Nicolae Ciucă a vrut să fie Moise, dar a ieșit revoltă pe…corabie!

Publicat

de

Ieri după amiază, noul președinte interimar al PNL Teleorman, Nicolae Ciucă, a convocat prima ședință în formatul nou al Biroului Politic Județean, din care fac parte toți liberalii, în special primari, dar și cei care nu aveau drept de vot în fostul Birou, adică aripa PD și ALDE a partidului.

Mai exact, din noua sa funcție de președinte al filialei județene, Nicolae Ciucă a dorit să fie un fel de Moise care unește toate…laturile partidului pe „corabie” și deschide un nou capitol bazat pe liniște și pace.
Socoteala de la București nu s-a potrivit, însă, cu cea de la Teleorman, așa că din „să fie armonie” s-a ajuns la strigături și la un pas de bătaie, generate de prezența celor care nu erau doriți de primari și de fosta conducere, cum ar fi Adrian Florescu, vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman ales pentru această funcție pe vremea când făcea parte din echipă.
Cum tensiunea oricum plutea în aer din cauza faptului că se tărăgănează stabilirea unei date concrete pentru noi alegeri în partid, în urma cărora să fie ales un președinte care „știe bine organizația”, de la reproșuri până la scandal nu a mai fost decât un pas.
Balamucul politic a fost deschis de Raluca Fedeleș, la rândul ei vicepreședinte al CJ Teleorman, care l-a certat pe Nicolae Ciucă în fața tuturor, până l-a scos din sărite.
O a doua scenă a fost la limita unei agresiuni fizice și a avut loc între senatorul Eugen Pîrvulescu și Adrian Florescu. Acesta din urmă a fost numit „trădător” de fostul președinte al organizației, acum prim vicepreședinte alături de deputatul Costel Barbu, moment care i-a făcut pe cei doi să se ridice și să se amenințe reciproc.
Din noua conducere PNL fac parte și primarii care au părăsit deja „corabia”. Deși încă liberali „în hârtii”, mulți edili și-au anunțat public trecerea în barca PSD, însă Nicolae Ciucă speră să îi întoarcă acasă, așa că i-a inserat, fără voia lor, în noul Birou Politic, aspect care i-a șocat și i-a iritat pe cei fideli partidului.
Cu această ocazie, mai mulți primari care, după cum se știe, reprezintă baza partidului când vine vorba de voturi, s-au arătat nemulțumiți de situația actuală și au anunțat că se gândesc serios să se reorienteze politic, supărați că nu se face diferența între ei și cei care au ales să nu mai susțină partidul.
Pentru că numărul celor care fac parte din noul Birou Politic Județean s-a dublat, adică au primit drept de decizie toți cei care au vrut și chiar cei care nu au vrut, ședința de partid s-a ținut la Sala Polivalentă din Alexandria, aspect catalogat de unii liberali ca fiind penibil.
În acest moment, „dezbinare” pare să fie cuvântul de ordine în PNL Teleorman, iar Nicolae Ciucă și-a propus să elimine toate neînțelegerile și să formeze o echipă unită. Ce nu știe și nu înțelege președintele PNL este faptul că, atât în viață, cât și în politică, nu poți armoniza cu forța oameni și politicieni cu idei complet diferite, fie ei și cu gândire liberală, când principalele probleme se acutizează, iar interesele comune nu mai sunt cele cu care s-a plecat la drum.
Între timp, cei de la PSD Teleorman și-au luat popcorn și privesc fascinați la „circăreala” liberală de lângă ei, iar din când în când mai „mângâie pe cap” câte un primar PNL care cere „azil politic”.
Pe surse, am aflat că în perioada următoare urmează „valul 4”. Aproximativ opt edili ar urma să renunțe la liberali, din cauza situației neclare din partid, și s-ar îndrepta spre Adrian Gâdea, presedintele PSD Teleorman, pe care oricum îl apreciau, în secret, încă de pe vremea când ocupa funcția de Ministru al Dezvoltării, în principal pentru că îi ajuta și îi asculta, deși făceau parte din partidul adversar politic principal.