Connect with us

Știri

Guvernul României a dat undă verde pentru construirea unui pod nou peste râul Olt, la Islaz!

Publicat

de

Povestea podului peste râul Olt din comuna Islaz, județul Teleorman, nu este nouă, dar este mai puțin cunoscută de publicul larg. Podul vechi se degradase atât de mult, încât deveniseră nerentabile, financiar vorbind, eventualele lucrări de reabilitare.

Autoritățile locale și mai mulți cetățeni din zonă au cerut Consiliului Județean Teleorman să găsească o soluție pentru a rezolva această problemă zonală, iar autoritățile județene au început demersurile către Guvernul României.
Astfel că, în urmă cu câteva zile, la București s-a luat decizia de a fi demarate procedurile pentru acest nou proiect,  care prevede construirea unui pod  peste râul Olt, de la zero, având in vedere că reabilitarea celui vechi nu mai era posibilă.
Anunțul a venit de la președintele CJ Teleorman, Adrian Gâdea, care a precizat că demersul instituției pe care o conduce a primit undă verde de la Guvernul României.
La solicitarea CJ TELEORMAN, trimisă Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Guvernul a aprobat astăzi construirea unui pod nou peste râul Olt, la Islaz!
Prin realizarea acestui nou obiectiv se asigură o siguranță sporită a circulației vehiculelor pe DN 54, prin stabilitatea în exploatare a structurii de rezistență și, implicit, condiții de utilizare mai sigure pentru participanții la trafic.
Podul va avea o lungime totală de 387,00 metri și  o lățime de 11,50 metri, partea carosabilă fiind de 7,80 metri.
Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Transport(P.T.) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
Incă o dată, prin implicarea CJ Teleorman, cerințele teleormănenilor nu rămân nerezolvate„, a precizat președintele CJ Teleorman, Adrian Gâdea.