Connect with us

Știri

Sistem nou de supraveghere video în Zimnicea! Camerele vor monitoriza și locurile în care se aruncă ilegal deșeurile!

Publicat

de

Un nou sistem de monitorizare și supraveghere video a domeniului public va funcționa in orașul Zimnicea, cu scopul de a crește gradul de siguranță a spațiilor publice, dar și liniștea cetățenilor în privința siguranței bunurilor și proprietăților personale.

Sistemul este achiziționat în cadrul PNRR, prin Proiectul „Asigurarea de sisteme ITS/TIC și echipamente smart în Orașul Zimnicea, județul Teleorman „, proiect prin care sunt achiziționate și alte echipamente.
Valoarea sistemului de supraveghere video este de 233.000 euro, fără TVA.

Vorbim despre un număr de 100 de camere de supraveghere video, în cea mai mare parte instalate, conectate la un centru de monitorizare permanentă. Camerele au rolul de a monitoriza traficul în spațiile aglomerate și au capacitate de identificare facială. Noile camere video vor supraveghea zonele unde se aruncă deșeurile și vor transmite un semnal de alarmă în centrul de monitorizare. Foarte important! Aceste camere vor supraveghea exclusiv domeniul public, ele având montate un soft care va masca, proteja, spațiul și zonele private”, a precizat primarul Petre Pîrvu.