Connect with us

Știri

„De banii ăștia nici nu ne împerechem”. Consilierul local Gabriel Bulumac vrea să crească natalitatea în Alexandria cu 2500 lei primă pentru fiecare nou născut/VIDEO

Publicat

de

În ședința de miercuri a Consiliului Local Alexandria a fost adusă în discuție o inițiativă a consilierului local Gabriel Bulumac, singurul care a făcut opoziție puterii în ultimii patru ani, deși colegi de partid cu funcții importante au încercat să îl oprească prin tot felul de intervenții pro – PSD, subiect pe care îl vom trata separat, săptămâna viitoare.

Bulumac a propus la punctul „Diverse” acordarea unei sume de bani din partea Primăriei Alexandria, 2500 de lei, familiilor care aduc pe lume copii și au domiciliul stabil în municipiul reședință de județ.
Consilierul liberal a motivat acest demers că o contribuție a autorităților locale la creșterea natalității în Alexandria și a invocat în acest sens date oficiale de la ultimul recensământ, care arată că populația orașului este în scădere iar familiile tinere nu prea se mai grăbesc să aducă pe lume copii.
Gabriel Bulumac a declarat public că așteaptă cu nerăbdare următoarea ședință, unde speră ca proiectul său să fie votat.
În Alexandria, părerile sunt împărțite cu privire la această inițiativă. Unii spun că este o idee bună, alții spun că de banii ăștia nici nu se deranjează să se…împerecheze, având în vedere că în astfel de vremuri un copil înseamnă cheltuială mare, continuă și multă responsabilitate financiară, aspecte pe care familii tinere nu le pot rezolva.
Mai mult, mare parte dintre cei intervievați la întâmplare, cu privire la aceast proiect, susține că doar o anumită categorie socială s-ar grăbi să scoată copii pe bandă rulantă pentru a primi această sumă, iar creșterea natalității, invocată de Gabriel Buluma

c ca promotor al proiectului său, s-ar realiza doar acolo unde sunt adunate „cazurile sociale de o anumită factură”.