Connect with us

Politică

„Am dat și ei, am luat și noi”. Prefectul Epure îl ceartă pe primar, Drăgușin îl ia în balon!

Publicat

de

Neoficial, campania electorală a început deja. Și cum era de așteptat, au apărut atacurile, combinațiile politice și criticile administrative, iar bătăliile între politicieni se dau în special pe Facebook.

De această dată, protagoniștii sunt Haralambie Epure, prefect de Teleorman și Victor Drăgușin, primarul municipiului Alexandria.

Prefectul Haralambie Epure este candidatul PNL pentru scaunul de primar al municipiului Alexandria. Oficial, liberalii spun că nu au decis, deocamdată. Noul președinte Daniel Constantin susține că așteaptă rezultatele sondajului, în urma căruia s-ar hotărî cine va fi nominalizat pentru candidatură, prefectul Epure sau consilierul local Gabriel Bulumac, care s-a remarcat în ultimii ani printr-o adevărată luptă cu administrația publică locală. Nu știm exact despre ce sondaj este vorba, însă știm că deja există două sondaje interne comandate de tabere diferite din PNL ( că e așa e acolo, două tabere), cu rezultate diferite.
Neoficial, însă, prefectul este deja ales, însă PNL Teleorman îl mai ține un pic atârnat și pe Gabriel Bulumac, până celelalte partide își vor anunța candidații, să nu cumva să le dispară consilierul care le face toată treaba și să se îndrepte, dezamăgit de ei, spre o altă formațiune politică.
Am avut această introducere pentru a fi înțeles mai bine contextul și scopul electoral al prefectului de Teleorman în acest conflict online cu primarul!
Așadar, într-o postare pe facebook, Haralambie Epure l-a criticat pe primarul Drăgușin pentru un sondaj de opinie comandat de administrația publică locală cu privire la multe aspecte legate de municipiul reședință de județ și consideră că trebuia plătit din banii lui.
Stimați cetățeni ai municipiului Alexandria,
Astăzi mă adresez dumneavoastră cu o serie de întrebări – să spunem parte a unui „sondaj de opinie”, care, aici, în mediul online, nu implică vreun cost și, mai ales, vreo cheltuială din bani publici.
‼️Ce părere aveți despre faptul că primarul Victor Drăgușin a decis să aloce 80.000 lei plus TVA din bani publici, din banii dumneavoastră, practic, pentru realizarea unui sondaj de opinie în care să vă întrebe despre stabilirea direcțiilor și temelor de dezvoltare ale Alexandriei?
‼️Considerați că este normal ca de-abia acum, în prag de alegeri locale, municipalitatea și, în special, primarul dumneavoastră să vrea să vă afle părerile despre problemele economice, sociale, climatice, demografice și de mediu ale municipiului Alexandria?
‼️Pe durata celor, nici mai mult, nici mai puțin, de patru mandate de primar ale domnului Drăgușin (nu mai luăm în calcul și anii în care a fost viceprimar), ați simțit vreodată că părerea dumneavoastră este luată în calcul la stabilirea modului în care vă sunt cheltuiți banii?
‼️Nu vi se pare, mai degrabă, că sub această „acoperire”, primarul încearcă, de fapt, să își stabilească programul de campanie electorală pe baza răspunsurilor dumneavoastră (poate a rămas în pană de idei, atât dumnealui, cât și întregul “aparat de specialitate” din jurul său. Sau poate sunt focusați pe alte zone de interes și le-a scăpat din vedere interesul cetățeanului)? Nu ar fi ceva de blamat dacă ar face acest lucru pe banii partidului sau din resurse proprii.
Până la urmă, după zeci de ani de stat în primărie, ar fi de presupus că domnul Victor Drăgușin este la curent cu problemele, necazurile, neajunsurile dumneavoastră. Poate e nevoie să plătească bani grei pentru a cunoaște aceste lucruri deoarece domnul primar este rupt de realitățile din stradă.
‼️Câți dintre dumneavoastră v-ați mai întâlnit cu el?” a scris prefectul de Teleorman pe pagina sa de Facebook.

Replica lui Victor Drăgușin nu a întârziat să apară, tot pe Facebook. Primarul îl ia în „balon” pe prefect și îl bate cu vorbele lui, dar și cu trecutul politic de la PSD, acela de consilier local al municipiului Alexandria, unde „a dormit patru ani”, conform postării primarului.
În aceeași postare, Victor Drăgușin îl informează pe Haralambie Epure că „administrația locală nu se face în foișorul din fundul curții cu gașca lui” și îi aduce aminte că atunci când era la PSD nu a avut nici o problemă cu aceste acțiuni ale primăriei care se fac încă de pe vremea când Florin Titirișcă era consilier local, mult mai implicat decât a fost Haralambie Epure vreodată în toate funcțiile.
„PNL produce revelații PSD-iștilor migratori
Stimați cetățeni ai municipiului Alexandria,
Nu are sens să îmi pierd timpul să-i răspund actualului prefect PNL-ist care ani de zile a dormit în banca PSD din Consiliul Local Alexandria, unde alți colegi munceau pentru el, ca și acum când ni se arată ”scriitor pe rețelele de socializare”.  El este disperat să-și convingă șefii politici că el și doar el este cel mai potrivit pentru a candida la funcția de primar al municipiului și, împins fără noimă de ”susținătorii” lui din umbră (voi reveni la acest subiect în perioada următoare), s-a trezit acum să simuleze online puțină grijă pentru dumneavoastră și banii publici.
Vă răspund dumneavoastră stimați cetățeni care, în toți acești ani invocați, mi-ați fost parteneri în stabilirea priorităților de dezvoltare ale municipiului când domnul, fost consilier local, nu vorbea, nu avea inițiativă, nu dezbătea, nu propunea, și este evident că nu știa nici ce aproba, din moment ce acum le contestă.
Am utilizat multiple metode de colectare a informațiilor necesare stabilirii politicilor publice: cercetări, focus grupuri, întâlniri în cartiere, întâlniri cu grupurile socioprofesionale și sondaje de opinie. Nu a participat niciodată în acea perioadă pe care și-o dorește uitată, dar ce să vedeți nici acum nu are timp pentru Alexandria decât online. Nu-mi aduc aminte să fi fost prezent la dezbaterea bugetului municipiului care a avut loc în data de 26 ianuarie, nu în alt an sau altă epocă, acum  39 de zile, unde ca simplu cetățean putea să facă propuneri pentru ceea ce crede că este necesar în municipiu.
Că nu cunoaște funcționarea de bază a administrației publice, este clar pentru orice funcționar debutant, îngrijorător este că ignoră în mod deliberat, ba chiar prin postarea de astăzi vedem cu toții cum condamnă consultarea publică prin sondaj, ceea ce ne arată fără echivoc modul de gândire și strategia personală – cetățenii nu contează, el știe, el decide și cei câțiva cu conturi false din propria bulă online.
Stimați cetățeni, omul s-a pierdut între partide, opinii și doctrine. Când era la PSD, dacă nu dormea în Consiliul Local, ar fi știut că la finalul fiecărui ciclu electoral, am realizat în municipiu câte un sondaj de opinie, ale cărui rezultate le-am prezentat public în Consiliul Local, care măsura inclusiv percepția cetățenilor cu privire la modul în care consilierii erau implicați și își făceau treaba. Dacă a uitat, poate îl întreabă pe actualul coleg de la PNL, Florin Titirișcă, și el consilier în aceași perioadă, mult mai implicat și prezent în viața comunității, pentru a-i explica acesta cum erau evaluate serviciile publice pe categorii, nevoile cetățenilor, mulțumirile lor stabilite priorități de investiții.
Politicile publice, strategia de dezvoltare a municipiului, prioritizarea realizării documentațiilor pentru a fi depuse pentru finanțare europeană pe diverse axe ce se deschid, nu este atributul unui singur om, așa cum crede el, și nici nu se decid într-o gașcă în foișor sau în bula din online. Oamenii, cât mai mulți și mai diferiți, ca vârstă, ocupație, interese, etc. sunt cei care stabilesc priorităție de dezvoltare ale municipiului, cel puțin aceasta a fost și este politica mea.
Puteți să-i transmiteți când îl vedeți că îl aștept la orice dezbatere dorește, față în față, direct, fără „moderatori„ plătiți de la partid, fără texte scrise pe care să le citească, fără deja celebrul clipboard negru, cel mai bun prieten al lui, doar noi și cetățenii. Și dacă tot nu știe ce fac eu, poate să-mi dea follow pe Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100063544128096 , Instagram – https://www.instagram.com/dragusinvictor?igsh=NTc4MTIwNjQ2YQ==
sau TikTok – https://www.tiktok.com/@dragusin.victor?_t=8kQRwGQC6Fc&_r=1 ca să rămânem conectați online așa cum se simte confortabil.
În timp ce eu muncesc zi de zi la toate proiectele aflate în lucru și la cele pe care le vom demara în scurt timp, el se zbate să iasă în evidență în PNL, iar pe dumneavoastră vă rog să răspundeți sincer și deschis întrebărilor sondajului, dacă vor ajunge la dumneavoastră, deoarece mă bazez foarte mult pe #EchipaMea – cetățenii municipiului„, a răspuns primarul Victor Drăgușin.
CONCLUZIA
Prefectul Haralambie a ieșit cam șifonat din această confruntare publică. Nu știm ce consilieri are, dar ar fi cazul să renunțe la ei,  având în vedere că nu este prima dată când îl sfătuiesc să iasă cu postări neinspirate pentru poziția sa de prefect și, mai ales, nedocumentate, fără o anticipare a răspunsului pe care îl poate da adversarul. În plus, atunci când patru ani nu ai avut nimic de comentat public cu privire la administrarea primăriei, deși subiecte au fost multe, inclusiv în presa locală, e cam târziu să ieși în prag de campanie electorală, tu fiind candidat de la alt partid, cu reproșuri administrative și să spui că o faci pentru comunitate. În felul acesta, nimeni nu te ia în serios și această strategie tomnatică îți aduce mai mult prejudicii.
Practic, prefectul Haralambie Epure i-a dat ocazia adversarului să îl facă una cu pământul pe acest subiect.
În ritmul în care se degradează Partidul Național Liberal, doctrina ar trebui schimbată ( asta mai au de făcut, că în rest nimic din ce au construit adevărații liberali nu se mai respectă), ca să fie conformă cu realitatea din partid.
Doctrina liberală ” Prin noi înșine” ar trebui schimbată cu vorba de duh a unui cocalar „Am dat și ei, am luat și noi”, având în vedere gafele pe care cel care a fost „al doilea mare partid din România” le face. În general vorbind.