Connect with us

Politică

Începe măcelul electoral! PNL a validat candidații pentru două primării importante, Alexandria și Videle!

Publicat

de

PNL Teleorman a validat, joi, candidații pentru două primării importante din județ, Alexandria și Videle.

Tot în această seară, au fost desemnați candidații liberali pentru primăriile comunelor Piatra și Lița, unde primarii în funcție ai PNL au trecut la PSD.
Pentru Piatra a fost ales Gigi Barbălată, iar pentru Lița va candida Lucian Chiurtu.
Astfel, la Videle, candidatul oficial este Cornel Gogan, cel care a condus organizația liberală a orașului până în anul 2021 și a plecat din cauza neînțelegerilor cu conducerea de atunci, pe care o considera dictatorială.
A revenit în PNL Teleorman abia după ce organizația a fost preluată de Daniel Constantin, deputat de Argeș, desemnat de președintele Nicolae Ciucă să se ocupe de filialală, după demisia lui Eugen Pîrvulescu.
Cornel Gogan are o bătălie grea de dus în Videle cu primarul PSD  Nicolae Bădănoiu, care are un electoral stabil în zonă, însă cei mai mulți susțin că există șanse serioase de câștig pentru Cornel Gogan.
Am lăsat la final Primăria Alexandria, pentru că aici validarea candidatului a reprezentat un subiect sensibil și controversat.
„Bătălia” internă s-a dat între actualul prefect Haralambie Epure și consilierul local Gabriel Bulumac.
Cel validat de partid a fost, în final, Haralambie Epure, susținut permanent de fostul președinte Eugen Pîrvulescu.
Nu este un secret că noul lider interimar al PNL Teleorman nu agrează fosta conducere, iar sentimentul este reciproc, având în vedere că scandalurile se țin lanț între cele două tabere, la fiecare ședință de partid.
În acest context, decizia de a-l valida pe Haralambie Epure pentru Primăria Alexandria este cel puțin ciudată, mai ales în contextul trecutului său politic de membru al PSD Teleorman.
Cel mai probabil, în perioada următoare, decizia lui Constantin va avea și o explicație, cum ar fi un „blat” politic cu partenerii de coaliție.