Connect with us

Politică

PNL Teleorman mai pierde doi primari în favoarea PSD! Nici Dragnea nu a avut asemenea succes politic în județ !

Publicat

de

PNL Teleorman mai pierde doi primari în Teleorman, după exodul binecunoscut al celor care s-au îndreptat către PSD.

Noua conducere a liberalilor teleormăneni ori nu știe ce se întâmplă, ori nu este prea interesată de „locale”, cunoscut fiind faptul că interimarul Daniel Constantin vizează un post de parlamentar pentru el și va rămâne prin zonă cel puțin până după alegeri, indiferent de rezultatul primelor runde electorale.

Între timp, președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, este pe cale să depășească succesul de care se bucura Liviu Dragnea în vremurile bune, fără prea mari compromisuri politice.
Edilii PNL vin singuri spre el, iar unii nici nu vor să mai audă de partidul pentru care au candidat în 2020.
Între timp, nimeni nu pare să observe că șeful filialei Teleorman riscă să rămână în „peneleul gol”, deși în jurul său roiesc tot felul de liberali cunoscuți mai mult pentru funcțiile obținute politic, decât pentru vreo realizare personală. Așa se întâmplă când „aterizezi” de la capitală într-un județ ca Teleorman și vrei să te duci cu DJ și creveți la bâlciurile din rural ca să schimbi „paradigma aia învechită” cu cântăreții locali de muzică populară și micii aferenți.
Revenind la PNL Teleorman în ansamblul său, tot mai mulți văd acest partid devenind un fel de PMP în județ, cu mici diferențe, cum ar fi câțiva primari pe care formațiunea politică înființată de Băsescu nu îi are și, cel mai probabil, nu îi va avea vreodată.
În acest moment, din succesul politic liberal obținut de trio-ul de atunci, Ludovic Orban – Costel Barbu – Eugen Pîrvulescu nu a mai rămas aproape nimic.
Deputatul de la Suhaia, din informațiile noastre, negociază „la sânge” prin județ pentru noul PNL , însă eforturile sale nu mai dau roade ca ultima dată. Mai exact, toată lumea politică este de acord că liberalii teleormăneni nu vor mai „pupa” vreodată succesul alegerilor trecute și, pe cale de consecință, nici funcțiile aferente și puterea de negociere.
PNL Teleorman mai are în acest moment 25 de primari, din 54 oficiali și neoficiali. La un moment dat au fost 48 cu „acte” și alți șase pesedisti care „mișunau” pe lângă, participau la ședințe, etc. Din cei 25 rămași pe #rezist , surse politice ( trei surse, așa cum scrie la carte) ne-au dezvăluit faptul că aproximativ 10 dintre ei sunt pe cale să se îndrepte către PSD.
Paradoxal este că nici Daniel Constantin, nici cei care fac scut în jurul său nu par să aibă habar de numărul exact al edililor pe care se pot baza. Săptămâna trecută, președintele interimar ne-a informat că sub conducerea sa nu a plecat nici un primar, rezumându-se la cei 17 care au trecut la partenerii de coaliție înainte de a prelua frâiele filialei. Socoteala a făcut-o rapid, a scăzut 17 din 48 și a concluzionat că PNL Teleorman mai are 31 de primari. Asta în realitatea proprie. În cea din județ, cum am menționat mai sus, au mai rămas doar 25, din care, dacă nu se întâmplă nimic notabil între timp, vor rămâne aproximativ 16.