Connect with us

Politică

Supărare mare la AUR Teleorman pe drumul Alexandria-Turnu Măgurele și pe vizele de flotant!

Publicat

de

Astăzi, într-o conferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor Teleorman, președintele Gabriel Florea, care este și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, s-a supărat, din nou, pe „decidenții politici” din județ, așa cum îi numește adesea.

Motivele principale sunt, de această dată, drumul Alexandria-Turnu Măgurele și vizele de flotant.

Despre lucrările pe tronsonul de drum menționat s-a tot scris și s-a reclamat modul defectuos și periculos în care se lucrează, uneori generând și accidente rutiere, însă, din păcate, legea din România nu lasă multe pârghii pentru tragerea la răspundere a firmelor care execută lucrări în mod neconform și chiar periculos pentru traficul rutier, înainte de momentul finalizării acestora. Până atunci, doar Poliția Română ar mai avea o mică pârghie privind semnalizarea necomformă, însă prea multe intervenții asupra constructorului, în timpul execuției, nu se pot face. Ar mai fi și varianta în care autoritățile ar putea rezilia contractul cu firmele inconștiente, însă acest demers ar însemna ca drumul să rămână mulți ani în stadiul de acum, până s-ar rezolva eventualele litigii în instanță și organizarea unei noi licitații, ceea ce ar afecta și mai mult traficul rutier în zonă.
Fac apel la cei care încă mai au puterea în acest județ să ia măsuri urgent, să nu mai trateze ca pe normalitate o lucrare pericol public  care face victime adeseori. Este revoltătoare această indiferență”, a declarat liderul AUR Teleorman.

Un alt subiect la modă, dacă îl putem numi așa, a fost legat de vizele de flotant, al căror număr a explodat în ultimele luni în tot județul.
După ce au schimbat data alegerilor, au modificat și prevederile legislative care interziceau vizele de flotant cu câteva luni înainte de alegeri, pentru că nu se mai încadrau primarii lor în termenul legal. Așa că au întins covorul roșu fraudei electorale și au micșorat perioada de dinaintea scrutinului în care administrațiile publice locale pot primi flotanți”, a mai adăugat președintele Gabriel Florea, care consideră că aceste „manevre electorale” arată cât de mult se tem guvernanții și decidenții locali de partidul pe care îl conduce la nivel județean.