Connect with us

Politică

Momeală pentru primari! Marin Țole, omul cu banii pentru proiecte de la București, candidatul PNL la șefia CJ Teleorman!

Publicat

de

PNL Teleorman joacă tare la alegerile locale din 9 iunie. După ce au făcut un sondaj de care nu țin cont, așa cum obișnuiește și în alte localități, unde dorințele afaceriștilor sponsori de partid sunt mai importante decât opțiunile cetățenilor, reformații lui Daniel Constantin au decis să intre în bătălia pentru șefia Consiliului Județean cu Marin Țole, omul cu semnătura de aprobare pe proiectele primarilor și nu numai.

Ajuns secretar de stat în Ministerul Dezvoltării după alegerile din 2020, Țole nu a fost prea vizibil pentru „opinia publică”,  dar a fost important pentru primari, deoarece în pixul lui stăteau proiectele administrației publice locale.
Deși invizibil pentru alegători, Marin Țole nu a scăpat de scandalurile mediatice, în care numele său a fost și este strâns legat de firme abonate la contracte din bani publici, unele administrate de patroni de la care Țole a împrumutat sume de bani considerabile, conform declarației sale de avere.
Astfel, PNL încearcă o momeală pentru primarii în funcție din Teleorman, speculând faptul că Țole este cunoscut ca omul care le aprobă proiectele și le aduce bani.
Efectul psihologic contează, nu realitatea. Pentru că cine își folosește logica, din ce în ce mai rar întâlnită în lumea politică, își dă seama că este o cacialma. Mai exact, având în vedere scorul deplorabil al Partidului Național Liberal atât la nivel național, cât și în județ, este evident că Marin Țole și alți liberali ajunși pe cai mari în funcții înalte pe la București, în urma rezultatelor electorale din 2020, nu vor mai avea nici un cuvânt de spus în ministerele importante.
Așadar, avem un candidat momeală de la PNL și multe speranțe financiare pentru „supraviețuitorii” din partid aflați la conducerea restului de primării încă fidele unei doctrine care a rămas doar un slogan.